Hirdetés

Ha nincs saját fiókod, már nem is láthatod a Twittert



|

De Elon Musk szerint csak átmeneti vészmegoldásról van szó.

Hirdetés

Mióta Elon Musk felvásárolta a Twittert,  gyakorlatilag hetente történik valami olyan változás a cég vagy a platform életében, ami alapjaiban forgatja fel a közösségi oldalt, arról nem is beszélve, hogy a vállalat már értékének kétharmadát elbukta. Most újabb finomságot kapott a közönség: a korlátozás nélküli tweeteket eddig bárki szabadon böngészhette anélkül, hogy regisztrált volna a platformra, ez azonban most egyik pillanatról a másikra megváltozott, ami természetesen sokaknál kiverte a biztosítékot.

Ha valaki bejelentkezés nélkül próbál megnyitni egy Twitteres linket, azt automatikusan a regisztrációs felületre irányítja a platform.

Hirdetés

Elon Musk szerint ez csak egy átmeneti vészmegoldás, amire azért volt szükség, mert akkora forgalmat bonyolítottak az adatbányászok, hogy az már a normál működést is gátolta. Musk minden bizonnyal azokra az MI-alapú eszközökre gondol, amik a hivatalos API-t megkerülve gyűjtenek adatot a különböző platformokon. Musk egyébként emiatt nemrég a Microsoftba is beleállt, szerinte illegálisan képezték a Binget a Twitter adatokon.

A Twitter egyik fejlesztője, Aqueel Miqdad is megerősítette, hogy csak időszakos módosításról van szó, és a korlátozás SEO szempontból sem tenne jót az oldalnak: ha nem lehet szabadon böngészni, akkor a Google is hátrébb sorolná őket a keresésekben. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy ezzel a trükkel akarják rávenni az eddig fiók nélkül leselkedő milliókat, hogy regisztráljanak végre a platformra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.