Hirdetés

Ha tablettel szemezel, ezekből érdemes válogatni 2023 végén



|

13 év alatt a táblagépek megvetették lábukat a piacon, és 2023 végén szokatlanul nagy a kereslet rájuk. Mutatunk öt modellt, amikre érdemes lecsapni.

Hirdetés

Óriási lendülettel érkeztek 2010-ben, majd szép csendben háttérbe szorultak a táblagépek. Kihalásról azonban szó sincsen, sőt, a tabletek piaca az utóbbi években meglehetősen stabil, és idén még némi erősödés is megfigyelhető. Ez jelentős részben annak is köszönhető, hogy ma már az olcsóbb modellek is kellően erősek az általános feladatokhoz, a kijelzők is sokat fejlődtek és végre belátta a cégek nagy része, hogy a szoftveres támogatást nem szabad elhanyagolni. Persze az igazán erős központi egységgel és kiváló kijelzővel szerelt modellek még mindig nagyon drágák, abszolút a közép- felsőkategóriás notebookok szintjén vannak, sőt, a szükséges kiegészítőkkel még ezek fölé is kúszhatnak (billentyűzetes tok, stylus stb.).

Hirdetés

Cikkünkben öt táblagépet ajánlunk öt ársávból, viszont a fent leírt trendet jól alátámasztja, hogy ebből két modell 100 ezer forintnál is olcsóbb, egy pedig alig kerül többe ennél. Persze a csúcskategória más tészta, ott továbbra is a Samsung és az Apple uralkodnak.

Belépőszint: Honor Pad X9

Évekkel ezelőtt elszakadt már a Honor a Huawei-től, így termékein továbbra is ott lehet a teljes Google ökoszisztéma. A Honor Pad X9 új, 2023 nyarán megjelent készülék, így Android 13 fut a Snapdragon 685-ös SoC-n. A 4 GB RAM és 128 GB tárhely lehetne kicsit több is, viszont az üzemidő egészen hosszú. A 11,5"-os kijelző mérete és FHD+ felbontása ideális, ráadásul 120 Hz-es frissítésű. Hogy a hangzásra se legyen panasz, 6 hangszóró került a strapabíró és elegáns alumínium házba. Ha minimális munka mellett inkább a tartalomfogyasztás, a netezés és videochat a cél, akkor ezzel a tablettel nem lősz mellé.

Ár: 75 900 Ft

Valódi mobil érzés: Telekom T Tablet 5G

Szintén belépőszinten említendő a Telekom T Tablet 5G saját márkás táblagépe, amely MediaTek Dimensity 700-as központi chipre épült. A 10,36"-os kijelzőnek kicsit lehetne nagyobb a fényereje, de a felbontása jó, a szinte teljesen nyers kezelőfelület gördülékenyen használható rajta. A tabletben egyedi különlegességet nehéz felfedezni, viszont van egy extrája, amire még a legtöbb, nála drágább modell sem képes. Ez nem más, mint az integrált 5G modem, ami villámgyors mobilnet-elérést tesz lehetővé. Ha arra van szükséged, hogy bárhol, Wi-Fi-től távol is azonnal legyen netelérés a tableteden, akkor ezt érdemes közelebbről is megnézned. A 85 ezer forintos ár szerződés nélküli listaár, ha Telekom előfizető vagy, ennél akár jóval olcsóbban is beszerezheted.

Ár: 84 480 Ft

Jól eltalált középkategóriás: Xiaomi Pad 6

Sorra dobja piacra táblagépeit a Xiaomi, azonban ezúttal nem a Redmi-vonalról szemeltünk ki egy középkategóriás modellt. A Xiaomi Pad 6 igényes, alumínium házat kapott, a 11"-os, nagy fényerejű, HDR-képes FHD+ kijelzőt Gorilla Glass 3 védi. A Snapdragon 870 mind a mai napig kellően erős SoC, amihez elegendő RAM és bővíthető tárhely kapcsolódik. Az átlagosnál nagyobb akkumulátor és a gyorstöltés szintén előny, és miután 2023-as modellről van szó, a szoftveres támogatás még évekig biztosított lesz.

Ár: 135 990 Ft

Táblagép munkára: Samsung Galaxy Tab S9

2023 őszén mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab S9 FE+, mi most mégis inkább a nyáron megjelent Galaxy Tab S9-es modellt ajánljuk. Ez kb. 80 ezer forinttal drágább, cserébe viszont kiváló a sebessége és kijelzője, valamint már az alapcsomagban megkapod hozzá az S Pen stylust is. Az alumínium készülékház IP68-as védettséget biztosít, a 11"-os AMOLED-kijelzőt pedig Gorilla Glass védi. A tabletet a nagyon erős Snapdragon 8 Gen2 chip hajtja és 8, illetve 12 GB RAM-mal is választhatod ezt a modellt. A kamerák miatt egyáltalában nem kell szégyenkeznie a Galaxy Tab S9-nek, sőt, az üzemidő és a 45 Wattos gyorstöltés is jónak számít. A hálózatos rész (5G-s modell is elérhető), a hangzás és a szoftveres támogatás is abszolút prémium, ezzel a tablettel nem lesz gond a grafikai munka sem. Ha nagyobb képátlóra vágysz, elérhető az S9+ és S9 Ultra is, ám ezeknek ára is jóval borsosabb.

Ár: 364 990 Ft

Kreatívoknak tervezve: Apple iPad Pro 11

Egy évvel ezelőtt mutatta be az Apple az iPad Pro 11-es modellt, ami egy 11"-os Liquid Retina IPS-kijelzővel szerelt, prémium táblagép (elérhető 12,9"-os változatban is). Az igazi érdekessége, hogy odabent a MacBookokból ismert Apple M2 központi chip dolgozik, ami mondhatni már-már túl erős egy tablethez. És ez még nem minden: 8/16 GB RAM, akár 2 TB tárhely és egészen erős kamerás szekció jellemzik a prémium modellt. Természetesen a hálózatos rész is a lehető legfejlettebb, a Type-C port pedig valójában Thunderbolt 4 szabványnak megfelelő, így videokimenetként és villámgyors adatátvitelre is bevethető a töltés mellett. A szoftveres támogatás miatt nem kell aggódni, ebben az Apple az egyik legjobb a piacon, ahogy a kiegészítők széles választéka is csábító, de ha egy teljes csomagot állítanál össze ehhez a géphez, készülj fel a szédítően magas végösszegre.

Ár: 399 990 Ft

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.