Hirdetés

Ha te is akarod, a Google biztonságosabbá teszi a keresési élményt



|

Egyszerűen aktiválható a keresőóriás beépített védelmi funkciója.

Hirdetés

A Google ugyan rendszeresen sportot űz belőle, hogy meglévő szolgáltatásokat és funkciókat ítél pusztulásra, néhány fejlesztés azonban kiállja az idő próbáját. Ilyen például a 2009-ben bevezetett SafeSearch, vagyis a Biztonságos Keresés, amely közel 14 éve védi a felhasználókat a kellemetlen tartalmaktól.

Itt elsősorban a meztelenséget, vagy kifejezetten pornográfiát tartalmazó felvételek teljes kiszűrésére és elhomályosítására kell gondolni, de a funkció akár az erőszakos találatok ellen is hatékony lehet.

Hirdetés

A funkcióra nemrég a SlashGear emlékeztette a publikumot, melynek nyomán mi is indokoltnak látjuk ismét bedobni a köztudatba. Aki úgy érzi, hogy élne Biztonságos Keresés nyújtotta extra védelemmel, annak az asztali böngészőben csak a https://www.google.com/safesearch linkre kell ellátogatnia, ahol szabadon konfigurálhatja a funkciót.

A legszigorúbb beállítás a szűrés, vagyis a felnőtteknek szóló képek, szövegek és linkek teljes eltüntetése a találatok közül, az enyhébb variáns pedig a homályosítás, amely a képeket felismerhetetlenné teszi, a 18+-os  szövegeket és a linkeket viszont nem távolítja el. Amennyiben teljesen kikapcsolnánk a Safe Searchöt, a harmadik opció erre is lehetőséget kínál. A Biztonságos Keresés automatikusan a Szűrés beállítást használja, ha a Google rendszerei alapján a felhasználó még nem töltötte be a 18. életévét.

A szűrés természetesen a Google mobiltelefonos alkalmazásából sem hiányzik. Ha itt szeretnénk beállítani, csak a fiókunkat kell megnyitni a jobb felső sarokban, majd a Beállítások menübe navigálva kiválasztani a Biztonságos Keresést, amely felülről a második helyet foglalja el az almenük listáján. Fontos, hogy a Safe Search konfigurálásához nemcsak az alkalmazásban, de a böngészős felületen is elengedhetetlen a Google-fiókba való bejelentkezés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.