Hirdetés

Ha új mobilt vennél, ezzel az 5-tel nem lőhetsz mellé idén karácsonykor



|

Minden árkategóriában felkutattuk a legjobb okostelefon-vételeket, amelyekre érdemes idén ősszel lecsapni.

Hirdetés

Sokak számára ma már fontosabb a mobiltelefon, mint egy laptop vagy asztali PC. A mobilon tároljuk minden fontos adatunkat, ezzel fotózunk, ezen hallgatunk zenét, a telefonunk tudja, mikor hová igyekszünk, sőt, még fizetni is ezzel a kütyüvel tudunk az üzletekben.

Nem csoda hát, ha minél jobbat, megbízhatóbbat szeretnénk, ám a gyártók az évek során alaposan felemelték az okostelefonok árait. A belépőszint ma már 100 ezer forint környékén van, a középkategória akár 300 ezer forintig ér, a csúcskategóriánál pedig nincsen felső határ. Szerencsére a támogatás is hosszabb lett és a mai mobilok strapabíróbbak is, de persze azért némi extra védelem (tok és kijelzőfólia) soha nem árt.

Hirdetés

Mutatunk öt olyan készüléket öt árszinten, amelyekre érdemes az idei karácsonyi szezonban lecsapni, pláne akkor, ha a szolgáltató vagy a kereskedő valami extra akcióval, ajándékkal is megfejeli az ajánlatot.

Belépőszint: Redmi Note 12 8/256

Zavarba ejtően nagy a kínálat Redmi telefonokból, egy-egy apró eltérés a névben akár komoly különbségeket is jelenthet. Nincsen ez másként a Redmi Note 12-vel sem, amelyből mi most kifejezetten a 4G-s modellt ajánljuk. Hiányzik ugyan az 5G, cserébe viszont Snapdragon 685 hajtja a többféle színben elérhető, 6,67"-os mobilt. A 120 Hz-es AMOLED-kijelző meggyőző, a szögletes keretű, de lekerekített sarkú készülékház modern, a hátlapi 50 MP-es kamera pedig kategóriájában igen jónak tekinthető. Az 5000 mAh-s, 33 Wattal tölthető akkumulátorral akár a 2-napos üzemidő sem lehetetlen, ráadásul ennyi pénzért már a nagy, 8/256 GB-os modell lehet a tiéd, a szerényebb változat ennél is olcsóbb.

Ár: 74 990 Ft

Középkategória alulról: Motorola Edge 40 Neo

Szeptemberben startolt el hazánkban a Motorola, hogy záros határidőn belül meghatározó szereplőjévé váljon a mobilpiacnak. Ehhez rengeteg készüléket kínál szaküzletekben és szolgáltatóknál is, amelyek közül az egyik legújabbat, az Edge 40 Neót ajánljuk. 140 ezer forintért Dimensity 7030 chip köré épített, IP68-as besorolású, rendkívül vékony és kecses telefont kapsz, ami letisztult kezelőfelülettel és OLED-kijelzővel igyekszik meggyőzni. Az OIS-es főkamera szép képeket készít, videózásnál extra funkciókat is bekapcsolhatsz, ha pedig lemerülnél, a dobozban található 68 wattos TurboPower töltőfej segít pár perc alatt felpumpálni a töltöttséget.

Ár: 139 900 Ft

Középkategória felülről: Samsung Galaxy S23

Az idei Galaxy S23-széria legkisebb tagja egy bivalyerős és szerethető mobil kiemelkedően jó szoftveres támogatással. A Galaxy S23 nem sokat változott elődjéhez képest, de sokkal erősebb lett. A ma már kicsinek számító mobil mindössze 168 gramm tömegű, teljes egészében por- és vízvédett, a 6,1"-os Dynamic AMOLED 2X kijelzőn pedig csodásan mutat minden kép. A Snapdragon 8 Gen2-nek még évekig elegendő lesz az ereje, a kamerás részleg pedig kiemelkedően jó képeket készít, ami részben a fejlett szoftveres utómunkának is köszönhető. Talán egyedül a töltés lehetne valamivel gyorsabb, de ezt leszámítva még év vége felé közeledve is jó vétel a Galaxy S23. Ha nagyobbra vágysz, az S23+-t érdemes megnézned, szolgáltatóknál gyakran előnyös akciókkal kínálják az S-szériát.

Ár: 277 100 Ft

Csúcsok csúcsa: Apple iPhone 15 Pro Max

Nehéz egy-egy termékkategóriában a legjobbra rámutatni, mert biztosan akad olyan, aki ezzel majd nem ért egyet. Nos, mi is sokat vívódtunk, hogy melyik mobiltelefonnak adjuk ezt a kitüntető címet idén, pláne úgy, hogy szédítően forradalmi előrelépéssel egyetlen gyártó sem lepett meg. Az Apple iPhone legújabb és legerősebb modelljére esett a választásunk, hiszen a szuper kijelző mellett újfajta házat kapott, az SoC pedig olyan erős, amilyet még androidos vonalon sem láttunk ezelőtt. A kamerás képességek is fejlődtek, főleg a képfeldolgozás és utómunka terén, valamint a Type-C előnyeit is megízlelhetik végre az iPhone-tulajok. Persze az iPhone 15 Pro Max nagyon drága telefon, de az is biztos, hogy ha vigyázol rá, sokáig hű társad lesz, rendszeresen kap majd frissítéseket és nem fogsz csalódni tudásában.

Ár: 599 900 Ft

A különc hajtogatós: Samsung Galaxy Z Flip5

Már évek óta mondják, hogy a klasszikus mobilok napjai meg vannak számolva és helyüket átveszik a hajtogatós modellek. Nos, ez még nem jött el, de tény, hogy a Galaxy Z Flip5 igazán jól sikerült. A Fold5 persze komolyabb és sokaknak a nagy kijelző nagy előnynek számít, de a kisebb testvér a nagy külső kijelzőjével, elődjéhez képest jobb üzemidejével és jó teljesítményével szerethető kis telefon. A vízszintesen félbehajtott forma ráadásul zsebbarát és figyelemfelkeltő, ha pedig kitanulod a külső kijelző használatát, sokkal ritkábban fogod széthajtani a mobilodat. A különc telefon ára nagyon magas, viszont a Samsung kiváló szoftvertámogatásával csupán vigyáznod kell rá, évekig jó szolgálatot tehet a Flip5.

Ár: 489 900 Ft

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.