Hirdetés

Ha új tévét vennél, ezzel az 5-tel nem lőhetsz mellé idén karácsonykor



|

OLED-tévét, QLED-tévét vagy sima LCD-t vásárolnál karácsonyra? Vajon megéri a tavalyi modellt választani? Mutatunk pár igen jó vételt.

Hirdetés

Ha új tévét vásárolnál karácsonyra, az a jó hírünk van, hogy akkor sem kell túlságosan mélyen a zsebedbe nyúlni, ha nagy képátlóra vágysz. A folyamatos akcióknak és a technológiai fejlődésnek hála 55 colos méretben ma már a prémium képminőséget nyújtó OLED sem megfizethetetlen. Technológiától függetlenül a képminőséggel nagy gondod biztosan nem lesz, az árakat a panel technológiája mellett inkább az olyan extra funkciók emelik meg, mint a kvantumpontos panel, a Mini LED, a HDR vagy az okostévé-rendszer.

Ami fontos, az az, hogy mindenképpen 4K-felbontású tévét vásárolj: kisebb felbontású tévét úgysem nagyon találsz, a 8K-s monstrumoknak pedig tartalom hiányában sok értelme nincsen.

Hirdetés

Öt olyan tévét mutatunk, amelyek különböző árszint mellett különböző technológiai megoldásokat alkalmaznak azért, hogy bármilyen igényeid is legyenek, és bárhogy alakuljon a környezeted, találj jó megoldást.

Belépő szint: Philips 43PUS7406

Miről ismerszik meg egy belépő szintű tévé manapság? Leginkább arról, hogy kicsi. Amit azért óvatosan mondunk, hiszen a Philips 43 colos tévéje sem nagyon apró - de a legtöbb hálószobában azért lehet neki helyet találni. Az sem baj, ha közelről fogod nézni, hiszen a 4K-felbontás nagy részletességet nyújt, a kiváló felskálázási képességnek hála még olyan esetben is, ha a forrás ennél gyengébb minőségű. A kedvező ár ellenére extra funkciókban sincs hiány: adott például a Dolby Vision és HDR+ támogatás éppúgy, mint a játékoknál fontos alacsony késleltetés. És még az okostévé rendszer sem "jólárasított", hiszen ugyanazt az Android TV-t kapod, mint a gyártó magasabb kategóriájú modelljeinél.

Ár: 124 999 forint

Középkategória: Samsung UE65CU8002

Ugyan az 50-55 colos méretosztály a legkeresettebb, de az árak csökkenésének hála a 65 colos vagy nagyobb tévék is egyre nagyobb számban találnak gazdára. Ez nem is csoda, ha a kínálatban olyan tévék is szerepelnek, mint például a Samsung-féle CU8000-es sorozat 65 colos példánya. A tévé igazán különleges képességekkel nem rendelkezik, de éppen azért jó választás, mert nem kerül sokba, mégis teszi a dolgát. Képminősége teljesen rendben van, a 4K-s felbontás 65 colos méretben is bőven elegendő, főleg ha van HDR is. A légies dizájn mellett pedig a Samsung figyelméből olyan apróságokra is futotta, mint például a napelemes távirányító, amiben (szinte) sosem kell elemet cserélni. Természetesen a tévé okos, amelyhez az alapot a Samsung saját fejlesztésű Tizen rendszere jelenti.

Ár: 249 999 forint

Felsőkategória: Hisense 55U7HQ

Az LCD-tévék között a kvantumpont technológiát használó készülékek nyújtják a legjobb minőséget - többnyire horribilis felár mellett. De csak többnyire: a Hisense például 55 colos méretben bőven 200 ezer forint alatt is kínál készüléket ebben a kategóriában, ha beéred a 2022-es modellel. Sőt, nemcsak kvantumpontos háttérfényt kapsz, hanem egy olyan LED-rendszert, amely fejlett local dimming funkciót is kínál. A HDR (akár Dolby Vision) támogatással is rendelkező, 55 colos megjelenítőre három HDMI bemenet került, a VIDAA okostévé rendszer pedig a fontos streaming alkalmazások közül az összeset támogatja. A 120 Hz-es képfrissítési gyakoriság és a nagy fényerő ellenére a tévé fogyasztása alacsony, jellemzően 80-140 watt között alakul.

Ár: 189 999 forint

Csúcskategória: LG OLED55C21

Nem titok, hogy szinte minden ma kapható OLED-tévébe az LG gyártja a panelt, ez pedig nem kevés előnyt jelen az árazásban; a prémium márkák termékei között az LG folyamatosan a legkedvezőbb árat kínálja. A C21-es széria tavalyi, de képminősége továbbra is a legjobbak között van - és kis szerencsével akár 400 ezer forint alatt is hozzájuthatsz. Az LG tévéje a 120 Hz-es képfrissítés mellett a HDR10+ és Dolby Vision HDR formátumokat is kezeli, okostévé rendszere pedig a saját fejlesztésű webOS - olyan streaming appokkal, mint a Netflix vagy a Disney+. A tévéből nem maradtak ki a játékfunkciók sem: a képjavítók automatikus kikapcsolásával például az input lag minimális szintre csökkenthető, és támogatott az Nvidia, valamint az AMD dinamikus képfrissítési megoldása is.

Ár: 399 999 forint

Prémium: Sony XR55A95LAEP

Az OLED- és az LCD-technológia valamennyi előnyét ötvözi, a hátrányok közül pedig gyakorlatilag egyet sem tart meg a Sony QD-OLED-panelre épülő, prémium kategóriás modellje - persze 1,25 millió forintért ezt el is várja az ember. A hatalmas, LCD-tévék fényerejével összemérhető, 1200 nit feletti fényerő és a tökéletes fekete eddig nem látott kontrasztot és remek HDR-élményt eredményez. Négy HDMI csatlakozó várja az eszközeid, a 32 GB-os belső tárhely pedig bőven elegendő kapacitást nyújt ahhoz, hogy az Android TV-hez kapcsolódó alkalmazásboltból tucatszámra tölts le appokat. A tévé hangban sem utolsó, hiszen a klasszikus hangszórók helyett az OLED-panelt használja membránként, telt hangzást és értékelhető mély hangokat kipréselve magából.

Ár: 1 249 999 forint

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.