Hirdetés

Ha váratlanul Microsoft Office-t találsz a postaládádban, nehogy megpróbáld telepíteni!



|

Véletlenszerűen választott címekre küldenek csalók Microsoft Office Professional Plus telepítő pendrive-okat, de aki megpróbálkozik a telepítéssel, nem azt kapja, amit vár.

Hirdetés

Alapszabály, hogy ha az utcán találunk egy pendrive-ot, netán valaki a postaládánkba dob egyet úgy, hogy nem számítottunk rá, semmiképp ne csatlakoztassuk azt a gépünkhöz. Persze mindenkit hajt a kíváncsiság, meg az extra tárhely ígérete sem egy rossz dolog, de ha kártékony szoftvert rejtettek el a tárolón, nagy bajba keverhetjük magunkat.

A Sky News beszámolója alapján az Egyesült Királyságból dolgozó csalók látszólag random címekre küldenek ki a laikusok számára első ránézésre valódinak tűnő Microsoft Office Professional Plus vagy Office 365 szoftvereket, amiket a felhasználók egy pendrive és egy licenckulcs segítségével telepíthetnek. A meghajtó csatlakozását követően nem a telepítő indul el, hanem a gép vírust jelez, ezért fel kell hívni egy "ügyfélszolgálatot", hogy a csalók így átvehessék az irányítást az áldozat gépe felett.

Hirdetés

A Microsoft szóvivője elmondta, vizsgálat indult, és nem ez az alkalom, hogy hasonló próbálkozással találkoznak. Gyakrabban fordul elő ugyanakkor, hogy a bűnözők e-mailben küldenek egy kódot, valamint egy letöltési linket, ami nem az Office telepítőjéhez vezet.

Martin Pitman, az Atheniem kiberbiztonsági tanácsadója is találkozott egy kamu pendrive-val, amit az édesanyja egyik ismerőse kapott. Nem érti, miért próbálkoznak egyáltalán ezzel a csalók, hiszen a csomagok előállítása, kiküldése költséges, miközben az e-maileké meg nem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.