Hirdetés

Hadat üzen a Samsungnak az Oppo hajtogatós telefonja



|

Reszkethet a Galaxy Z Fold3?

Hirdetés

Habár egyelőre még nem látszik, hogy a hajtogatós telefonok alapjaiban forgatnák fel a piacot, a Samsung idén megjelent újdonságai, a Z Flip3 és a Z Fold3 a jelentések szerint remekül fogynak, s most már biztosnak tűnik, hogy a kategória végképp átveszi a nagy múltú Note széria helyét a repertoárban.

A koreaiak azonban nincsenek egyedül ebben a szegmensben, elég csak a Huawei Mate X2-re vagy a Motorola Razr-re gondolni, most pedig az Oppo is csatlakozott a bulihoz a zászlóshajóként pozicionált Oppo Find N-nel.

Hirdetés

A kínai gyártó újdonsága a Z Fold3-nál is látott kihajtós dizájnt követi, kijelzője viszont 0,5 hüvelykkel kisebb, "csak" 7,1 hüvelykes. Az 1792 x 1920-as felbontású LTPO AMOLED panel (370ppi-s pixelsűrűség) frissítési sebessége 120 Hz, ráadásként pedig itt is kaptunk külső megjelenítőt. Ez 5,49 hüvelykes, 998 x 1972-es felbontással, 60 Hz-es képfrissítéssel.

A hajtogatástól az Oppo egyedi, "vízcsepp" (waterdrop) kialakításúnak hívott zsanérja gondoskodik, amely összesen 136 alkatrészből áll. A gyártó szerint a megoldás nem csak a strapabíróságában kiemelkedő, de teljes mértékben megakadályozza a kijelző gyűrődését is. A Z Fold3 Flex Mode-jának mintájára a Find N is több szögben hajtogatható, ám a kínaiak "FlexFormnak" hívják a trükköt.

Az Oppo Find N-ben a Snapdragon 888 5G teljesít szolgálatot, ebben pedig teljesen megegyezik a Z Fold3-mal. Memóriából viszont ide 8 (256 GB-os változat) vagy 12 GB (512 GB-os változat) jutott, amivel elmarad a koreaiak üdvöskéjétől, abban ugyanis tárhelytől függetlenül 12 GB memóriát találunk.

A készülék hátoldalára egy három lencséből álló kamerarendszert biggyesztettek, 50 MP-es széles látószögű, 13 MP-es telefotó és 16 MP-es ultraszéles látószögű egységekkel, míg a Z Fold3-nál mindhárom 12 MP-es. A szelfikameráknál azonban komoly előnyt kínál az Oppo Find N: a belső és a külső szenzor is 32 MP-es, szemben a Z Fold3 4/10 MP-es megoldásaival. Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh, ezzel pedig szerény 100 mAh-val licitál rá a koreai vetélytársára, ami mellett plusz előny a gyorsabb, 33W-os gyorstöltés és a 15W-os vezeték nélküli töltés.

A három színben (fekete, fehér, lila) bemutatott Oppo Find N első körben csak Kínában lesz kapható, az értékesítés december 23-án kezdődik. A hajtogatós újdonság nettó ára jüanból átszámolva tárhelytől függően 1200/1400 dollár körül alakul, amivel jóval olcsóbb lesz az 1799/1899 dolláros Z Fold3-nál. A gyártó egyelőre nem közölte, hogy tervezi-e a globális rajtot, cikkünk írásakor pedig a hivatalos oldalán sem szerepelteti a mobil részletes specifikációit, de a GSMArena már megosztotta az adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.