Hirdetés

Hajtogatható Zenbookkal nyitja az évet az Asus



|

Most már biztos, hogy a PC-k világában is elkerülhetetlen az összecsukható kijelző. De vajon miként gondolják ezt kivitelezni az Asus mérnökei?

Hirdetés

Virtuálisan ugyan, de az Asus valódi gépeket és komponenseket mutatott be a CES 2022-n, amelyek között nem is egy izgalmas darab található. A showt egyértelműen a Zenbook 17 Fold OLED vitte el, de azért a többi gép mellett se mehetünk el szótlanul.

Zenbook a központ

Új logó, új csomagolási dizájn (a doboz színe a laptop színe - ezért jár a piros pont a tervezőknek), a MIR űrállomáson is hibátlanul teljesítő Asus P6300-as laptop tiszteletére készült egyedi Space Edition notebook és egy igazán fontos bejelentés:

2022-ben minden Zenbook OLED-kijelzővel jelenik meg.

Ez az egyetlen kijelentés már önmagában jó hír, tekintve, hogy milyen jó képminőséget nyújtanak az újfajta panelek, de azért ennek már volt előzménye, 2021-ben is rengeteg Zenbook jelent meg LCD helyett már OLED panellel. Az új panelek közös tulajdonsága lesz az is, hogy mind egy szálig Pantone hitelesítettek.

A különc Zenbook 14X OLED Space Edition nem csupán 12. Generációs, H-szériás Intel Core i9 CPU-jával és 16:10-es OLED kijelzőjével csavarja el a fejeket: a Zero-G titánium színű modell fedlapjára egy extra ZenVision fantázianevű, 3,5"-os OLED panel is került, amelyre egyedi üzeneteket, animációkat küldhetünk ki.

Persze készül normál Zenbook 14 OLED modell is 2022-ben, amelyet a 12. generációs Intel Core CPU és 90 Hz-es OLED kijelző mellett minden modern extrával felszereltek. A 75 Wh-s akkumulátor extrém hosszú üzemidőt biztosít, az alumínium gépházba csomagolt PC ráadásul mindössze 16,9 mm vastag és 1,39 kg.

A frissített dizájn része az újfajta zsanér minden Zenbooknál, ahogy a jobb webkamera és mikrofon is. Szintén kikötötte az Asus azt is, hogy az összes 2022-es Zenbook Windows Hello biometrikus azonosításra is képes - legyen az ujjlenyomat, vagy IR kamera.

Hirdetés

Hajtogatós laptop - Zenbook 17 Fold OLED

A Zenbook 17 Fold OLED egyértelműen a legfeltűnőbb újonc, ugyanis a 17,3"-os OLED-es laptop egyetlen, nagy kijelző, amelyet össze tudsz hajtani. Az Intellel és a BOE-vel közösen fejlesztett technológia nagyon látványos, a 2,5K-s érintőkijelző 4:3-as képarányú, amelyet félbe hajtva két darab, 12,5"-os, 3:2-es kijelzőt kapsz. A géphez készített egyedi billentyűzettel számtalan pózban használható a Zenbook 17 Fold OLED.

Nyilván itt is minden modern komponens adott a motorháztető alatt, ám azt azért megemlítenénk, hogy ez egyelőre prototípus, vagyis minimum fél év kell még, hogy végleges termék legyen belőle. A belső tesztek mindenesetre biztatók, a kijelző és a zsanér 30 ezer hajtást könnyedén elviselnek. Kíváncsian fogjuk követni a Zenbook 17 Fold OLED útját és egyelőre bele sem merünk gondolni, mennyibe fog kerülni, amikor végre elkészül a hajtogatós laptop.

TUF-ok a házban!

A ROG gamergépek alatt nagyon fontos űrt töltenek be az elérhető árú Asus TUF laptopok, amelyek szintén megkapták a maguk 2022-es frissítését. Az új modellekbe már akár 12. generációs Intel Core i7-12700H CPU-t is lehet kérni, amelyhez GeForce RTX 3070-es GPU kapcsolódhat, méghozzá 140 wattos TDP-kerettel. Nagy szerencse, hogy a tervezők a MUX kapcsolót sem spórolták ki, így használattól függően a gép vált az integrált GPU és a dedikált VGA között. Ez a direkt GPU-elérés egyik esetben a fogyasztást és üzemidőt javítja, másik esetben akár 5-10%-kal is megdobja a játékok alatti teljesítményt. A kijelzők ezúttal még LCD-panelekre épülnek, de elérhető már 165 Hz-es QHD kijelző és 300 Hz-es FHD példány is - legyen akár 15, akár 17 colos a képátló.

A TUF Dash F15 némileg kilóg a sorból, méghozzá karcsúságával: a 20 mm-nél vékonyabb, elegáns laptop szintén abszolút gamer, a H-szériás, új Intel CPU sem hiányzik, ahogy akár RTX 3070 GPU-t is választhatsz a Dash F15-be, amely Thunderbolt 4-es portján a 100 wattos Type-C PD-töltést is támogatja. Ennyi extra valójában már a ROG-szintre emeli a gépet, ám a dizájn továbbra is a TUF-családba passzol.

A hajtogatós Foldot leszámítva minden Zenbook és TUF gép, illetve komponens hamarosan kapható lesz a piacon, és nagyon reméljük, hogy ebbe Magyarország is beletartozik - egyelőre elszomorítóan negatív híreket nem kaptunk a gyártó hazai képviseletétől, vagyis lehet reménykedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.