Hirdetés

Hamarabb lehet 4G a Holdon, mint Vászolyon



|

A Nokia, a Vodafone és a PTScientists jelenleg is azon dolgoznak, hogy LTE-kapcsolatot vigyenek a Holdra. Ezzel lehet, hogy néhány magyar települést is megelőznek lefedettség terén.

Hirdetés

Miközben a világ nagy része a következő-generációs 5G-s hálózatok indulására készül, addig egyes cégek azon (is) dolgoznak, hogy újabb és újabb területeken aknázzák ki a 4G-s technológiát. A jelek szerint ebből a szempontból nemsokára jobb választás a Holdon élni, mint például a Veszprém megyei Vászolyon.

Hirdetés

A Nokia, a Vodafone és a PTScientists például azon munkálkodik, hogy LTE-rendszert hozzon létre a Holdon. Ez teszi majd lehetővé a holdjárók számára, hogy HD-s videót sugározzanak a Hold felszínéről a Földre, sok-sok adattal együtt. 

A PTScientists korábban két rover megépítésére szerződött az Audival, a kompakt LTE-rendszer létrehozását pedig a Vodafone és a Nokia vállalták. Ezzel tudnak majd a roverek kommunikálni a bázisállomás irányába. 

A felszereléseket valamikor 2019-ben juttatják el a Holdra, méghozzá a SpaceX Falcon 9-es rakétájával. 

Amint minden a helyére kerül, a holdjárók körútra indulhatnak, miközben LTE-hálózaton küldik az adatokat és a képeket a bázisállomásnak. Innen lesz továbbítva minden a Földre. Amennyiben minden jól sikerül, akkor az emberek a történelem során először nézhetnek majd élő HD-s videofeedet a Hold felszínéről.

Eközben a Vodafone, a Telekom és a Telenor lefedettségi térképe szerint ez a helyzet Veszprém megye egy kedves kis falujában:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.