Hirdetés

Hamarabb mutatja ki a koronavírust az Apple Watch, mint a most elérhető tesztek



|

A cég okosórájának újabb fontos egészségügyi funkciójára mutatott rá egy New York-i kórház.

Hirdetés

A Journal of Medical Internet Research tudományos folyóiratban publikálták azt a tanulmányt, amit a New Yorki-i Mount Sinai kórház kutatói készítettek, és ami szerint az Apple Watch akár egy héttel hamarabb képes kiszagolni a koronavírust, mint a most elérhető tesztek.

Tavaly április és szeptember között a Mount Sinai több száz egészségügyi dolgozója viselte az Apple okosóráját, miközben egy appon keresztül naponta kérdezték őket tüneteikről. Megfigyelték  eközben a résztvevők szívfrekvencia-variabilitását (HRV) is, azaz a szívritmus változékonyságát, ez ugyanis indikátora az egyén vegetatív idegrendszerének is.

Hirdetés

A kutatás egyik legfontosabb tanulsága, hogy már finomabb HRV-változással is egy héttel hamarabb kimutatható más tesztekhez képest, ha valaki megfertőződött koronavírussal, másrészt kiderült az is, hogy a HRV a diagnózis után 7-14 nappal ismét normalizálódik és visszatér a nem megfertőződöttek szintjére.

A tanulmány társszerzője, Zahi Fayad egy sajtóközleményben azt írta, azért is fontos az eredmény, mivel ennek segítségével nemcsak megfigyelni tudnak, de időben lépni is, ami egy világjárvány és a vele járó távolságtartás alatt kiemelt fontossággal bír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.