Hirdetés

Hamarosan 6 személlyel is megoszthatod a Chrome-ban használt jelszavaidat



|

Persze ennek nem az a célja, hogy illetékteleneknek adj hozzáférést a fiókjaidhoz.

Hirdetés

Egy Google családi csoport létrehozása praktikus lehet az egy háztartásban élőknek, de ezen túlmenően akár olyan tagjai is lehetnek, akik az adott országban élnek és rendelkeznek Gmail fiókkal. Bizonyára előfordult már olyan, hogy egy általad használt platform, Deepl, Kahoot vagy Booking hozzáférésedet használta volna egy családtag és neked ehhez át kellett küldened a belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót.

A jövőben ezt könnyen áthidalhatod a családi csoportban beállítható jelszómegosztással. Eddig csak a saját gépen lehetett elmenteni a belépéshez szükséges adatokat, de ha a funkció élesítve lesz, a csoport kezelője megoszthatja ezeket a többi taggal. Ez valószínűleg egy részleges javítás keretén belül válik elérhetővé.

Hirdetés

Az erre vonatkozó utalásokat egy Leopeva64 nevű böngésző-szakértő találta meg és kürtölte világgá. Az egykor Twitter néven futó X mikroblog felhasználója megbízható értesüléseket szokott megosztani saját oldalán, így ez is bizonyosan be fog következni, habár hivatalos helyről még nem erősítették meg.

Ha a funkció élesedik, a jelszókezelőben a megosztani kívánt bejelentkezési adatokon belül egy új megosztás gomb fog megjelenni. A gomb egy kattintással megnyit majd egy párbeszédpanelt, ahol egyenként lehet jóváhagyni, hogy kivel osztjuk meg belépési adatainkat a csoporton belül. Tehát aki szeretne élni ezzel a lehetőséggel, de még nincs családi csoportja, annak előbb ezt kell megalapítania.

Egyébként a családi csoportnak egyéb, már működő hasznos funkciói is vannak: beállíthatsz közös fizetési módot Google Play-en, közös felhőalapú tárhelyet használhattok a Google One segítségével, illetve YouTube Prémium előfizetésed már most megoszthatod a család öt másik tagjával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.