Hirdetés

Hamarosan a Chrome OS-ről is elérhetjük a telefonunk alkalmazásait



|

Tovább mélyülhet az Android integrációja.

Hirdetés

Az Apple mellett manapság kétségtelenül a Google rendelkezik a legnagyobb digitális ökoszisztémával, hiszen a webes appokon túl mobil- és asztali operációs rendszerrel is bír a keresőóriás.

Az Android és a Chrome OS együttműködéséből azonban hiányzik egy hasznos funkció, amit a Windows és a Samsung már össze tudott hozni: a telefon alkalmazásainak elérése a számítógépről. Egy friss szivárgás viszont arról árulkodik, hogy a Google tarsolyában már ott lapulhat a megoldás.

Hirdetés

Az XDA Developers egykori főszerkesztője, Mishaal Rahman nemrég egy olyan lehetőségre bukkant a Chrome OS bétájában, amellyel egy beérkező értesítés esetén az asztali operációs rendszerből is megnyithatjuk az adott androidos alkalmazást, méghozzá telepítés nélkül.

Az "Android Push" néven emlegetett funkció állítólag ugyanarra a WebRTC technológiára épül, amit a webalapú videochat-platformok is használnak, így lényegében az appok streameréséről lehet szó. A Chrome OS beállításairól megosztott képernyőfotó tanúsága szerint azonban csak "ideiglenes" hozzáférést kapunk, vagyis vélhetően nem dolgozhatunk majd sokáig az alkalmazásokkal. 

Rahman egy másik posztjában arról ír, hogy a Google már a Pixel 6-sorozat mai bemutatóján leleplezheti a megoldást, amiből a pesszimistábbak arra következtetnek, hogy a funkció Pixel-exkluzív bónusz lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.