Hirdetés

Hamarosan az amerikaiak is megkaphatják, amit Európában már régen alapnak veszünk



|

Az Egyesült Államok is megérkezhet a 21. századba, ami az internetes kapcsolatot illeti.

Hirdetés

Habár az USA számos technológiai fejlesztés tekintetében jár az élen, a lakossági széles sávú internet-hozzáférést illetően igencsak lemaradt a szuperhatalom: a becslések szerint több mint 24 millió ember kénytelen nélkülözni ezt az Európában alapvetőnek számító szolgáltatást.

Ennek oka túlnyomórészt az ország alacsony népsűrűségének köszönhető, vagyis sokan élnek olyan, mindentől távol eső helyeken, ahol a szolgáltatóknak nem éri meg kiépíteni az infrastruktúrát. Az egyik megoldás, hogy az ember saját internetes szolgáltatót alapít, a másik pedig a Biden-adminisztráció frissen bejelentett terve, amely most mindenkinek beígérte a nagy sebességű kapcsolatot.

Hirdetés

A Reuters beszámolója szerint a projekt keretében az Egyesült Államok 42 milliárd dollárt fog arra áldozni, hogy 2030-ig univerzálisan elérhetővé tegye a széles sávú internetet. A végrehajtást a Szövetségi Kommunikációs Bizottság valamivel korábban publikált lefedettségi térképére alapozzák, amely óriási lyukakra világított rá az amerikai hálózatban.

"Ez minden idők legnagyobb nagy sebességű internetes beruházása. Mert ahhoz, hogy a mai gazdaság mindenki számára működjön, az internet-hozzáférés ugyanolyan fontos, mint az áram, a víz vagy más alapvető szolgáltatások."

- indokolta a döntést a Fehér Házban a 80 éves Joe Biden, aki jövőre ismét neki szeretne futni az elnökválasztásnak a Demokrata Párt színeiben. Az 50 tagállamot érintő terv keretében Texas és Kalifornia részesül a legmagasabb támogatásban (ezek az államok 3,1 milliárd, illetve 1,9 milliárd dollárt kapnak), de még az USA fennhatósága alá eső Virgin-szigeteknek is csurran 27 millió dollár.

Amennyiben az univerzális hálózat valóban kiépül, a teljesítménye az új amerikai széles sávú szabványra fog épülni, amely 100 Mbps-os le, és 20 Mbps-os feltöltési sebességet garantál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.