Hirdetés

Hamarosan az Android is szólhat, ha csereérett az akksid



|

Hasznos funkcióval bővülhet a Google mobil operációs rendszere.

Hirdetés

2016-ban súlyos botrány rázta meg az Apple-t, amikor független tesztelők kiderítették, hogy a gyártó szándékosan visszafogja a régebbi iPhone-ok teljesítményét. A cupertinóiak azzal magyarázták a fű alatti lassítást, hogy a lestrapált akkumulátorok okozta véletlenszerű kikapcsolások elkerülése miatt van szükség az intézkedésre.

A batterygate néven elhíresült botrány következményeként született meg az az iOS-s funkció, amely egy százalékos becslést ad a telepek állapotáról. A hasznos megoldás eddig hiányzott az androidos mobilokból, a jövőben azonban a Google platformján is elérhetővé válhat.

Hirdetés

Az Android Authority ugyanis arról számolt be, hogy az Android 14 QPR2 Beta kódja alapján bekerülhet a Beállításokba egy oldal, amely kifejezetten az akkumulátor állapotát mutatja. Az Android jelenleg csak olyan alap információkat képes közölni, mint a telep gyártásának dátuma és az eddigi töltési ciklusok száma.

Az adatok az Android 14-ben debütált új alkalmazásprogramozási felületen (API) keresztül érkeznek, a későbbiek során ez kerülhet felokosításra, hogy később egy százalékos saccolással is szolgáljon az akku állapotáról, hasonlóan az iOS-hez. A Beállítások > Akkumulátor almenüben megbújó lap jelenleg nem mutat semmit, de a leírás alapján egy ún. "rekalibrációs" művelettel is szolgálhat, valamint tippeket adhat a teleppel kapcsolatban.

Forrás: Android Authority
Forrás: Android Authority

A kódban felfedezett utalások ugyanakkor nem garantálják, hogy a Google végül élesben is beveti a megoldást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.