Hirdetés

Hamarosan az okostelefonnal indíthatjuk az autónkat



|

A Car Connectivity Consortium legújabb szabványa NFC-t használ: okostelefonnal nyithatjuk és indíthatjuk a jövőbeli autóinkat.

Hirdetés

Manapság rengeteg emberhez van már hozzánőve az okostelefonja, és éppen ezért sokan azt szeretnék, ha mindent erről csinálnánk. Hamarosan az autó slusszkulcsát is felváltják majd az ilyen készülékek. 

Hirdetés

A Car Connectivity Consortium bemutatta a Digital Key legújabb szabványát. A felhasználók egy NFC-képes okostelefonnal ki tudják majd nyitni vagy éppen bezárni az autójukat, illetve a készülékről el is indíthatják a jármű motorját. 

Az 1.0-s szabványnak hála a Digital Key-információk biztonságosan kerülnek át az okostelefonról az autóra. Az NFC tovább fokozza a biztonságot, hiszen a jel rövid hatótávolságú. A CCC kimagasló biztonságot ígér, megelőzendő az illetéktelen hozzáférést az autóhoz. 

A CCC már a 2.0-s specifikációkon is dolgozik, az újabb szabvány 2019 első negyedévében futhat be. Ennek hála az eltérő eszközök és márkájú autók is működnek majd egymással, a megoldás pedig skálázható lesz, vagyis a fejlesztési költségek jelentősen csökkennek. 

A Digital Key technológiát az Audi már most használja egyes autóinál, és hamarosan bevezeti a szolgáltatást a Volkswagen is. A CCC tagjai között ott van az Apple, az LG, a Samsung és a Qualcomm is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.