Hirdetés

Hamarosan bármelyik böngészőből elérheted a Bing Chatbotot



|

Kiszabadul az Edge rabságából az MI-chatbot, de lesznek kompromisszumok is.

Hirdetés

A Microsoft fél évvel ezelőtt indította útjára a Bing keresőbe beépülő, azonos nevű mesterséges intelligenciás chatbotját, amely a vállalat és az OpenAI partnersége révén lényegében a népszerű ChatGPT képességeit kínálja az Edge böngészőn, valamint a dedikált Bing mobilos alkalmazáson belül.

Akinek ezek közül egyik sem szimpatikus, az jelenleg a mesterséges intelligenciára épülő csevegőhöz sem férhet hozzá, ám ez szerencsére nem lesz mindig így.

Hirdetés

A fél éves rajtot ünneplő blogposztjában ugyanis a Microsoft ismét megerősítette azt a korábban már pedzegetett lépést, hogy harmadik felektől származó böngészőkben is elérhetővé teszi a szolgáltatást, asztali és mobilos felületen egyaránt. Az örömbe ugyanakkor némi üröm is vegyül, mivel a redmondiak korlátozásokkal próbálják elérni, hogy továbbra is csábítóbbak legyenek a saját klienseik.

Így például a Google Chrome-on keresztül megnyitva a Bing Chat 30 helyett csupán 5 üzenetet támogat majd beszélgetésenként, és a 3000 karakteres limit is 2000-re csökken. Magyarán aki a teljes élményre vágyik, annak a későbbiek során is az (egyébként szintén Chromium-alapú) Edge-t vagy a Bing appot kell majd használnia.

A Microsoft emellett eldicsekedett vele, hogy a GPT nyelvi modellre épülő MI-csevegő már több mint 1 milliárd beszélgetésen van túl, és több mint 750 millió képet hozott létre a platformba beépített DALL-E képgenerátor segítségével. A lendület pedig nem fullad ki: a Bing Chat a közelmúltban olyan lehetőségekkel bővült, mint a kép-alapú keresés, a sötét megjelenítés vagy a céges adatokat védő Enterprise-üzemmód.

A poszt sajnos nem árulja el pontosan, hogy mikor számíthatunk a Bing Chat külső böngészős elérésére, de a szöveg szerint "hamarosan" sor kerül a rajtra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.