Hirdetés

Hamarosan eláraszthatják a játékok a Discordot



|

Egy közelgő frissítés után külsős fejlesztők is készíthetnek majd játékokat és más appokat a közösségi oldalon.

Hirdetés

A 2015-ben útnak indult Discord sikerrel vezette be a piacra a szervereknek hívott különálló közösségekre és hangalapú kommunikációjára épülő modelljét, így pedig ez lett az utóbbi évek egyik legdinamikusabban növekvő platformja, amely a Business of Apps becslése szerint már több mint 175 millió havi aktív felhasználóval bír.

A lendületben lévő szolgáltatásnak hamarosan egy fontos frissítés adhat újabb lökést, amivel gyakorlatilag saját ökoszisztémává bővül a közösségi oldal.

Hirdetés

A Discord ugyanis egy fejlesztőknek szánt közleményben adta hírül, hogy március 18-án világszerte elérhetővé tesz egy új SDK-t (Software Development Kit, szoftverfejlesztő készletet) amelynek segítségével külsős szereplők is elkészíthetik a platformba integrált alkalmazásaikat és játékaikat.

"Akár egy hagyományos szöveges alkalmazást készítesz, akár egy új Tevékenységet, amellyel az emberek játszhatnak, még mindig közvetlenül a Discordon belül fogsz fejleszteni. És csakis rajtad és a csapatodon múlik, hogy milyen formát ölt!"

- lelkesíti a közösséget a Discord. Az üzemeltető közleménye szerint az Embedded App SDK néven futó eszközzel nemcsak adott szerverekhez kötött játékokat és alkalmazásokat lehet majd létrehozni, hanem egy olyan megoldással is kísérleteznek, amelyben a felhasználók a saját fiókjukhoz kapcsolhatják az appokat, megkönnyítve a hozzáférést. Az viszont a fejlesztőkön múlik majd, hogy élnek-e a lehetőséggel.

Az új SDK gyakorlatilag a tavaly elindított Activities, vagyis Tevékenységek funkcióra épül, amely a rajtjakor összesen 19, a Discord által fejlesztett játékot és alkalmazást tett elérhetővé a platformon. A külsős fejlesztők felé történő nyitással viszont exponenciálisan nőhet a közösségi oldalon kínált appok és szórakoztató élmények száma.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.