Hirdetés

Hamarosan értesít a Twitter, ha egy heves beszélgetéshez akarsz csatlakozni



|

Mintha nem szándékosan vitatkozni járnának egyes posztok alá az emberek.

Hirdetés

A felhasználók mentális nyugalmának érdekében, és azért, hogy a Twitter egy jobb hely legyen, a platform fejlesztői nemsokára új funkciókat építenek be. A jövőben bekerülhet egy mechanika, ami előre jelzi a felhasználóknak, hogy a beszélgetés vagy kommentszekció, amihez csatlakoznak, pozitív hangvételű-e, vagy esetleg komolyabb nézeteltérések is előkerülhetnek.

Hirdetés

A funkció egyelőre csak egy szűk körű csoportnak aktiválódott, a készítői ugyanis még próbálják a lehető legjobban megérteni és felmérhetővé tenni, hogy melyik beszélgetés milyen kimenetelű lehet. A Twitter egyébként nem most próbál először tenni a felhasználói mentális egészségéért, néhány hónapja már volt egy hasonló kezdeményezés.

Hamarosan egy vitához csatlakozáskor egy hasonló üzenetbe ütközhetnek a felhasználók:

"Figyeljünk oda egymásra

Az értékrendünk teszi jobb hellyé a Twittert.

1. Maradj ember: A tiszteletteljes kommunikáció jobb hellyé teszi a Twittert.

2. Számítanak a tények: A tények ellenőrzése mindenki javát szolgálja.

3. Az eltérő véleményeknek értékük van: Az új nézőpontok felfedezése akár a sajátodat is megerősítheti.

Azt nem tudjuk, hogy mennyi embert vont be a Twitter a tesztelésbe, ahogyan azt sem, hogy mikor élesedhet tömegesen a funkció, már ha a megtartása mellett voksolnak a döntéshozók. Nem ez azonban az egyetlen újdonság.

Készülnek még három másik lehetőséggel, amik közül ugyan egyik érkezése sem biztos, de minden bizonnyal mindhármat kedvelné a közösség. Koncepcióként létezik az ötlet, miszerint a felhasználók 30, 60, 90 nap vagy egy év után automatikusan archiválhatnák a tweetjeiket. Lehetséges továbbá, hogy a jövőben elrejthetővé válnak a kedvelések és még az év vége előtt elindul a "beszélgetés elhagyása" funkció tesztelése is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.