Hirdetés

Hamarosan ezek az új emojik is befutnak az iPhone-ra



|

Az iOS közelgő frissítése néhány új hangulatjelet is tartalmaz majd.

Hirdetés

Az érintett technológiai vállalatok március 6-ig kaptak haladékot az Európai Uniótól a digitális piacokról szóló jogszabályhoz (DMA) való igazodásra, a határidőhöz közeledve pedig az Apple a múlt héten közölte, hogy a regulák értelmében jóval szabadabbá válik az App Store és az iOS, megnyitva az utat a gyári szolgáltatásokkal konkuráló alkalmazásboltok, fizetési megoldások és webböngészők előtt.

A változtatásokat az egyelőre béta üzemmódban tesztelt iOS 17.4 fogja elhozni, a frissítés viszont nem csak DMA kapcsán tartogat újdonságokat. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy hasznos funkcióval bővül az Óra alkalmazás, most pedig azokhoz szólunk, akik rajonganak az emojikért.

Az iOS 17.4 ugyanis elhoz néhány új hangulatjelet is, amelyek még a tavaly nyáron prezentált, majd ősszel véglegesített Unicode 15.1-es szabvánnyal kerültek be az így már 3782 szimbólumot felvonultató repertoárba. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a különböző platformok kezelői néhány hónapos késéssel építik be az új tételeket, az Apple-nél pedig most jött el az idő a dologra.

Hirdetés

Az iPhone (és az iPadOS) frissítésével az alábbi emojik érkeznek, köztük egy fejrázó és egy bólogató arccal, valamint egy gombával, egy lime-mal, egy főnixszel és egy elszakított lánccal. A cupertinóiak által módosított dizájnok csekély mértékben térnek el a szabványt kezelő Unicode Consortium "nyers" változataitól, leginkább a lime változott, ami itt egész gyümölcs helyett egy gusztusos szelet formájában jelenik meg.

Forrás: MacRumors
Forrás: MacRumors

A fentieken túl a frissítéssel további hat, már meglévő szimbólum is új változatokat kap, amelyek eddig mind egy fix irányba néztek, az iOS 17.4-et követően viszont tükrözhetők lesznek. A változtatás a sétáló, a futó, a tolószékben guruló, a térdelő és a vak (fehér bottal sétáló) figurákat érinti.

Az iOS 17.4-nek és az iPadOS 17.4-nek továbbra sincs hivatalos megjelenési dátumuk, de ha az Apple tartani akarja magát a DMA-val kapcsolatos határidőhöz, akkor március 6-ig be kell futnia az update-nek. A csomag további újdonságai között az angol, francia, német és spanyol nyelven támogatott feliratozott podcasteket is ott találjuk, az ilyenkor esedékes hibajavítások mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.