Hirdetés

Hamarosan Facebook-fiók kell az Oculus VR-headsetekhez



|

A VR-profilok megmaradnak, de aki Oculus VR-headsetet akar használni, annak októbertől Facebook-fiókra is szüksége lesz.

Hirdetés

Sokan tartottak attól, hogy mi lesz az Oculus termékeivel azok után, hogy a Facebook felvásárolta. Várható volt ugyanis, hogy idővel mindenképp jobban belefolyna a márka dolgaiba az óriás, és így is lett. Idén októberben megszűnnek az Oculus-fiókok, és a gyártó VR-headseteit onnantól kezdve csak Facebook-fiókkal lehet majd használni. Akinek már van Oculus-fiókja, az két évet kap, hogy egyesítse azt a facebookossal, 2023-tól ugyanis erre nem lesz lehetőség, és egyes funkciók elérhetetlenek lesznek. 

Hirdetés

A cég szerint a változásra azért van szükség, mert így könnyebb lesz egy belépéssel kezelni mindent, továbbá a közösségi VR-funkciókhoz, például a Facebook Horizonhoz is kell majd a fiók. A külön VR-profilok azért megmaradnak, de be kell állítani, hogy a facebookos profilt mások ne lássák. 

A dolog kétirányú lesz, tehát arra is lesz lehetőség, hogy megadjuk, a VR-aktivitásunk mekkora része jelenik meg a Facebookon mások számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.