Hirdetés

Hamarosan indulhat az Apple AR-szemüveg gyártása



|

Már idén megkezdődhet a kiterjesztett valóságra építő headset/szemüveg gyártása, a készülék csak iPhone-okkal lesz használható.

Hirdetés

Az Apple szinte minden alkalmat megragad, hogy kitérjen a kiterjesztett valóságra, eddig azonban csak ARKitre építő appokat kaptunk az iPhone és iPad készülékekre. Pedig a pletykák szerint régóta készül az Apple AR-szemüvege/headsete. 

Hirdetés

Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az Apple első AR-terméke valamikor az idei negyedik negyedévben kerül sorozatgyártásba, és ha lesz is csúszás, akkor is legkésőbb 2020 második negyedévében beindul a termelés. 

A neves elemző azt is tudni véli, hogy az első-generációs AR-szemüveg erősen függ majd az iPhone-tól. A szemüveg alapvetően csak kijelzőként funkcionál majd, a számítási feladatokat, renderelést, netes kapcsolatot, helyszolgáltatások kezelését a zsebben lévő iPhone intézi. A kapcsolódást minden bizonnyal vezeték nélkül oldják meg, mint az Apple Watch-nál. 

Ennek eredményeként az AR-szemüveg könnyű és kényelmes kialakítású lehet, elvégre nem zsúfolnak bele egy rakás hardvert. Nagy kérdés persze, hogy mindez milyen áldozatot követel majd az iPhone akkumulátorától, illetve, hogy a kijelzőt és a szenzorokat miként sikerül bepréselni egy szemüvegbe. A mostani ütemterv egyébként passzol ahhoz, amit a Bloomberg lassan két éve tett közzé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.