Hirdetés

Hamarosan rajtol az App Store egyik első riválisa az iOS-en



|

Egy sor prémium apphoz biztosít majd hozzáférést az új iPhone-os alkalmazásbolt.

Hirdetés

Az Apple még januárban erősítette meg, hogy az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabályához igazodva az iOS 17.4-es frissítéssel elérhetővé fogja tenni az EU-s felhasználók számára, hogy alternatív alkalmazásboltokból telepítsenek programokat az iPhone-jukon, az androidéhoz hasonló, ám annál még mindig zártabb megközelítést alkalmazva.

Habár az új korszakot megnyitó frissítés azóta sem futott be, az iOS-es piac szabadabbá válására már több szereplő is készül, élükön az ukrán MacPaw-val, amely egy népszerű macOS-es szolgáltatást hoz el iOS-re.

Hirdetés

A cég már tavaly nyáron belengette az erről szóló tervet, most pedig hivatalossá vált, hogy a megváltozott szabályok értelmében iOS-en is elrajtol a Setapp alkalmazásbolt, mely egy havi 9,99 dollárért hozzáférhető appgyűjteményt takar, benne szerteágazó célokra kifejlesztett, reklámmentes szoftveres megoldásokkal.

A Setapp Mobile valamikor áprilisban válik elérhetővé, első körben béta üzemmódban, benne a normál szolgáltatás "közönségkedvenc" alkalmazásaival olyan kategóriákban, mint például az üzlet, a produktivitás, a kreativitás vagy a professzionális appok. Az üzemeltető egyelőre nem árulta el, hogy hány appot fog tartalmazni az új bolt, ahogy a havidíj összege sem tisztázott. A MacPaw mindenesetre azt ígéri, hogy sokszínű ökoszisztémát nyújt majd, az érdeklődők pedig már most feliratkozhatnak a várólistára.

S ez még csak a kezdet, hiszen nem az ukrán cég az egyetlen szereplő, amely ki akarja használni az Európai Unió által lehetővé tett nyitást: korábban a Microsoft és a Fortnite mögött álló Epic Games is bejelentette, hogy saját alkalmazásboltokat szeretne indítani az iOS-en.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.