Hirdetés

Hamarosan rákattanunk az okosórákra



|

Az IDC elemzői szerint a következő években folyamatosan emelkednek majd az okosórák eladásai.

Hirdetés

Az idei harmadik negyedévben remekül fogytak az okosórák: éves szinten 21,7 százalékkal talált gazdára több ilyen viselhető eszköz világszerte. Az IDC elemzői szerint idén összességében 8,5 százalékos növekedésre számíthatunk. 

Hirdetés

Mindez idén 125,3 millió leszállított okosórát jelentene. Az IDC szerint ez a szám 2022-re már 190 millióra emelkedik. Az effajta hosszú távú jóslatok elég kockázatosak, azonban az utóbbi hónapok trendjei alapján az elemzők nagyon optimisták a viselhető eszközökkel kapcsolatban. 

Miközben az okostelefonok eladásai átmenetileg csökkenésbe kezdtek (az 5G és az összehajtható dizájn állítólag ismét növekedési pályára állítja a szektort), az okosóráké növekedésnek indult. 

Az IDC szerint az Apple Watch modellek továbbra is a legnépszerűbbek lesznek a piacon. A teljes növekedés miatt azonban az Apple piaci részesedése a jelenlegi 44,4 százalékról 35,8 százalékra mérséklődhet a következő 4 év során. 

A szakértők szerint a Wear OS mellett más alternatívák is feltűnhetnek, a kínai gyártók ugyanis az Androidra építenének egyedi megoldásokat. Ezek lesznek állítólag a legnépszerűbbek (és a Wear OS). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.