Hirdetés

Hamarosan senkinek nem kell félnie a váratlan péniszfotóktól



|

A Bumble mindenki számára hozzáférhetővé teszi a pucér fotók kiszűrésére használt algoritmusát.

Hirdetés

A Tinder egykori főmarketingese, Whitney Wolfe Heard 2014-ben távozott a cégtől, majd Bumble néven létrehozta a saját randiappját, amely a nagy vetélytárshoz hasonlóan működik, ám itt a kölcsönös érdeklődés kifejezése (ún. matchelés) után csak a nők tehetik meg az első lépést a kapcsolatfelvételben.

Az alapító által csak "feminista randiappként" jellemzett szolgáltatás már több mint 55 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet, most pedig egyenesen a kéretlen pucér fotók, avagy dick picek elleni hadjárat élére állna.

Hirdetés

A Bumble ugyanis blogposztban kürtölte világgá, hogy egy nyílt forráskódú variánst tesz elérhetővé az ilyen képek kiszűrésére használt algoritmusából, a Private Detector A.I.-ból. A gépi tanuláson alapuló technológia automatikusan eltakarja a meztelen, a félmeztelen vagy a fegyvereket ábrázoló felvételeket a chates beszélgetésekben, a címzettre bízva, hogy megnézi-e azokat.

"Reméljük, hogy a szélesebb technológiai közösség is elfogadja majd a funkciót, mivel együtt dolgozunk az internet biztonságosabbá tételén."

- írja a Bumble, amely a GitHubon tette közkinccsé a kibervillantás-ellenes megoldás forráskódját. A szabadon hozzáférhető Private Detectort az Apache Licenc alapján publikálták, így bárki felhasználhatja, a vállalat pedig szívesen fogadja a kód általános minőségét és szerkezetét érintő javításokat.

A lépés időzítése ugyanakkor figyelemre méltó, mivel csak nemrég derült ki, hogy az Instagram is egy hasonló funkción dolgozik, amely "Nudity protection" néven fut.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.