Hirdetés

Hamarosan szerviz nélkül is feltárhatod, miért romlott el az iPhone-od



|

Fontos bejelentést tett az Apple az otthoni javítás kapcsán.

Hirdetés

A Right-to-Repair mozgalom, vagyis az otthoni javítás jogáért küzdő vásárlók nyomására az elmúlt években több nagy technológiai vállalat is erőfeszítéseket tett, hogy a termékei akár házilagosan is bütykölhetők legyenek. Az egyik ilyen szereplő az Apple, amely 24 európai országban is útnak indította az Önkiszolgáló javítás néven futó programot, még magyar nyelvű javítási kézikönyveket is mellékelve egy sor almás kütyühöz.

Most pedig újabb fontos állomáshoz érkezett a szerelési műveletek megkönnyítése, mivel hamarosan mi is megkapjuk azokat a szoftveres hibafeltáró eszközöket, amelyekkel a profi szervizek dolgoznak.

Hirdetés

Ezt maga az Apple jelentette be a sajtószobáján keresztül. Az Önkiszolgáló javítás részeként az Egyesült Államok lakói már most letölthetik a cupertinóiak diagnosztikai alkalmazását (Apple Diagnostics) iPhone-ra és Macre. A cég ugyanakkor figyelmeztet, hogy a szoftver azoknak készült, akik rendelkeznek az Apple-eszközök javításához szükséges tapasztalattal.

"[Az Apple Diagnostics] ugyanazt a lehetőséget biztosítja az ügyfeleknek, mint az Apple hivatalos szervizeinek és a független javítószolgáltatóknak, hogy leteszteljék a készülékeket az alkatrészek optimális működése és teljesítménye érdekében, valamint hogy azonosítsák, mely alkatrészek szorulhatnak javításra."

- írja a közlemény. A hibafeltáró futtatásához iOS 17 vagy macOS 14.1 operációs rendszer szükséges, a vállalat pedig azt ígéri, hogy valamikor a jövő év során az Önkiszolgáló javításban érintett európai országokban, vagyis Magyarországon is elérhetővé fogja tenni a szoftvert. Ezzel párhuzamosan az Apple azt is közhírré tette, hogy mostantól az iPhone 15-széria és az M2-es processzorral szerelt Macek otthoni bütykölése is támogatott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.