Hirdetés

Hamarosan színek alapján is választhatsz majd videót a YouTube-on



|

Nem kimondottan hasznos, de annál szórakoztatóbb funkciót tesztel a videómegosztó.

Hirdetés

A 19. születésnapjához közeledő YouTube az évek során rengeteget fejlesztette az algoritmusát, így a felhasználók többnyire tényleg olyan ajánlásokat kapnak, amelyek számot tarthatnak az érdeklődésükre. A videómegosztóra bejelentkezve ráadásul akár különböző alkategóriák közül (pl. játék, zene, nemrég feltöltött) is válogathatunk, ezek sora pedig most egy meglepő lehetőséggel bővül.

A YouTube nemrég tesztelésre bocsátott funkciója ugyanis nem más, mint a színek alapján igyekszik feltöltéseket ajánlani a nézők figyelmébe.

A 9to5Mac beszámolója szerint a mobilos alkalmazás felhasználóit egy ablak fogadja az app elindításakor, amelyen a "Valami újdonságra vágysz?" kérdés szerepel, három (piros, kék, zöld) választási lehetőséggel. Amennyiben a tesztbe bevont nézők ráböknek az egyikre, a kezelőfelület felső sávjában sorakozó kategóriák közé bekerül a kiválasztott szín, olyan videókat ajánlva, amelyek megfelelnek a rendhagyó szűrési feltételnek.

Forrás: 9to5Mac
Forrás: 9to5Mac

A jelek szerint a háttérben dolgozó algoritmus a feltöltések előnézeti képe (thumbnailje) alapján sorolja be a tartalmakat az egyes színek alá. A funkció tehát nem igazán gyakorlati szempontokat szolgál, inkább egy szórakoztató jellegű lehetőség a számunkra potenciálisan érdekes videók megtalálására.

Hirdetés
 

A The Verge érdeklődésére reagálva a YouTube szóvivője közölte, hogy a megoldást az iOS-es és androidos mobil alkalmazás kiválasztott felhasználóival tesztelik, arra viszont nem kapott választ a portál, hogy milyen megfontolás áll mögötte, vagy hogy mikor kerülhet sor a funkció nyilvánossá tételére.

Te szívesen válogatnál szín alapján a YouTube-on?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.