Hirdetés

Hamarosan tényleg bemutatkozhat az Apple kiterjesztett valóságra épülő szemüvege



|

Könnyen lehet, hogy már nincs olyan messze az Apple kibővített valóság-alapú termékének leleplezése.

Hirdetés

A szivárogtatók évek óta pedzegetik, hogy az Apple virtuális valóságra (Virtual Reality, VR) és kibővített valóságra (Augmented Reality, AR) épülő eszközön, vagy eszközökön dolgozhat, mindig az éppen előttünk álló 2-3 esztendőre jósolva az újdonság(ok) megjelenését.

Sokan várták, hogy az idei WWDC konferencián végre elárulnak valamit a headset és okosszemüveg formájában is várt termékről, ám erre végül nem került sor, így maradnak a pletykák és a találgatások. Ezeknek most új lendületet adott, hogy ezúttal maga Tim Cook, az Apple első embere utalgatott a cégnél készülő újdonságokra. Emellett egy új forrás is felbukkant, amely egészen közelre helyezte az AR szemüvegek eljövetelét.

Hirdetés

Cook korábban többször is nagy reményekkel beszélt az AR/VR-ben rejlő lehetőségekről, a China Dailynek adott nemrégi interjújában pedig egy sokat sejtető nyilatkozattal tetézte a vállalat elköteleződését:

"Mint azt talán már tudják,  hihetetlenül izgatott vagyok az AR miatt, és a legfontosabb dolog minden technológia, így az AR esetében is az, hogy az emberiséget helyezzük a középpontba. És mi minden nap erre összpontosítunk. Jelenleg például több mint 14 000 ARKit-alkalmazás található az App Store-ban, amelyek világszerte emberek millióinak nyújtanak AR-élményeket. Úgy gondolom, hogy ennek ellenére még mindig nagyon az elején járunk a technológia fejlődésének. Nem is lehetnék izgatottabb a lehetőségek miatt, amelyeket ezen a területen látunk, szóval maradjanak velünk, és meglátják, mit tudunk kínálni."

Persze nem is Tim Cookról beszélnénk, ha bármiféle konkrétum elhangzott volna az interjúban, de a "maradjanak velünk" rész így is bizonyítja, hogy az Apple tényleg készül valami nagyobb dobással. Hogy ez egy szolgáltatás, egy szemüveg, egy headset vagy akár mind egyszerre lesz-e, azt ezen a ponton még senki sem tudja biztosan, de ha már egy interjúban is utalgat rá a cég fejese, talán nem kell sokat várnunk a bejelentésre.

Ming-Chi Kuo elemző egészen konkrét jóslattal fejelte meg a várakozásokat, véleménye szerint már 2023 januárjában bemutatkozhat az Apple kevert valóságra épülő szemüvege, és valóban forradalminak ígérkezik az eddig ismert VR eszközökhöz mérten. Meglátjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.