Hirdetés

Hamarosan tényleg elérhetetlenné válhat Európában a Facebook és az Instagram



|

Az ír adatvédelmi bizottság megtiltja a Metának, hogy adatokat továbbítson az Egyesült Államokba, ami a Facebook és az Instagram teljes leállását eredményezheti.

Hirdetés

Már februárban is volt szó arról, hogy a Meta, ha az Európai Bíróság arra kényszeríti, hogy ne továbbítson az európai felhasználókról adatokat az Egyesült Államokba, kénytelen lesz leállítani mind a Facebookot, mind az Instagramot az EU tagállamaiban. Akkor ezzel még Zuckerbergék fenyegetőztek, de a hatóságok láthatóan nem riadtak vissza.

Az Irish Data Protection Commission, avagy az ír adatvédelmi bizottság a mai napon arról tájékoztatott más európai szervezeteket, hogy kész megtiltani a Metának az adatok továbbítását a tengerentúlra.

Hirdetés

Még 2020-ban bontotta fel az Európai Bíróság azt a megállapodást, ami engedélyezte, hogy az EU és az USA között szabadon áramoljanak az adatok, mert aggódni kezdett az Egyesült Államok megfigyelési gyakorlatai miatt.

Az írek javaslatát a többi EU-s hatóságnak egy hónap alatt kell átrágnia, addig várják a javaslatokat. A Meta reméli, hogy sikerül egy új jogi környezetet kidolgozni, ami biztosíthatja az adatok korlátok nélküli áramlását, és így "a családok, közösségek és gazdaságok kapcsolatban maradhatnak".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.