Hirdetés

Hamarosan tényleg piacra kerül az időseket és betegeket ápoló robot



|

A velünk élő androidok első hulláma már készül: a hongkongi székhelyű Hanson Robotics már 2016-ban kifejlesztette az első modellt, 2021 első félévében pedig már a tömegtermelést tervezi a vállalat.

Hirdetés

A Hanson Robotics már évek óta foglalkozik olyan robotok tervezésével és fejlesztésével, amelyek a kommunikációban és a kezelésekben is segíteni képesek a rászorulóknak.

A szociális segítőként működő robotok első modelljét 2016-ban készítette a vállalat, de azóta még három újabb géppel rukkolt elő a hongkongi cég. A koronavírus hatásaira való tekintettel a Hanson kiemelten foglalkozik a fejlesztéssel, hiszen még nagyobb szükség van a vállalat meglátása szerint a magas szintű automatizálásra az emberek biztonsága érdekében.

A vállalat alapító igazgatója, David Hanson bejelentette, hogy a 2016-os modell, vagyis a Sophia névre keresztelt robot készen áll a tömegtermelésre, és a terveik szerint 2021 első félévében akár több ezer robot eladása is megvalósítható lesz a gyártás beindítását követően.

Hirdetés

Hanson hozzátette, hogy az egészségügyben, a kereskedelemben, valamint a légitársaságoknál is az emberek segítségére lehetnek a robotok, különösen a pandémia időszaka alatt. Mivel a korlátozások miatt az emberek hajlamosabbak az elmagányosodásra és a társadalmi elszigetelődésre, a robot ebben is segíthet társként átvészelni az időszakot. 

A Hanson Robotics Sophia mellett idén még a Grace nevű robot bemutatását is tervezi, amely robotot kimondottan az egészségügyi szektor támogatására fejlesztenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.