Hirdetés

Hamarosan vége a Windows 7 és Windows 8 illesztőprogramok frissítésének



|

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a Windows 10 előtti operációs rendszerek nemsokára még kevesebb támogatottságot élveznek.

Hirdetés

A Microsoft már meglehetősen sokszor nyomatékosította, hogy aki még nem tette, annak mindenképp érdemes átváltania Windows 10-re, ugyanis a korábbi verziók használata egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelent.

Egyre nehezebb lesz a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 felhasználók élete, hiszen 2021 július 1-től nem hogy támogatást nem kapnak a Windows szolgáltatásokhoz, de újonnan gyártott illesztőprogramokat sem tudnak majd telepíteni. Mi több, a régi illesztőprogramok frissítéseit is letiltja a Microsoft, mivel elérhetetlenné teszi azok megfelelő aláírását - jelentette be a gyártó.

Hirdetés

A fejlesztők számára, akik régebbi Windowsra gyártanának illesztőprogramokat, egyetlen lehetőségük maradt: át kell futtatniuk a programokat a dallamos nevű HLK/WHQL teszten. Ezzel is akad egy bökkenő, ugyanis nem minden szoftver alkalmas arra, hogy ezt a tesztet elvégezze, ráadásul azok is ritkán mennek át rajta, amelyek egyébként alkalmasak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.