Hirdetés

Hamis Google Chrome-frissítéssel lopnák el a felhasználók adatait



|

Elsősorban a nagyobb cégeket támadják a hamis Google Chrome-os frissítési letöltésekkel, amelyek kártevővel fertőzött weboldalra irányítanak át.

Hirdetés

Világszerte elkezdték támadni a cégeket egy olyan csalással a hackerek, amelyben hitelesként próbálnak feltüntetni egy letöltési oldalt, amely a Google Chrome böngészőhöz ígér frissítést. A Proofpoint szakértői szerint a kártevővel számos nagy országban célozták meg a vállalatokat, néhány hét alatt ezernyi üzenetet küldtek szét. Ezekben arra hívják fel az áldozatok figyelmét, hogy frissíteniük kell a Chrome-ot, de a belinkelt oldalak kártevőt tartalmaznak. 

Hirdetés

A kampány SocGholish munkájának eredménye. Amennyiben az alkotása a földrajzi hely, az operációs rendszer és a böngésző alapján megfelelőnek találja a lehetséges áldozatot, megpróbálja meggyőzni a kattintásról, majd számos kártevővel támad, és pénzt próbál lopni banki trójaikkal, valamint távoli hozzáférést szerezni a rendszerekhez. 

Sok híres cég, oktatási intézmény, kormányhivatal, gyár és egyéb szervezet esett már áldozatul. Bár a használt technika nem új, még mindig hatékony, mert kihasználják, hogy a kevésbé tapasztaltak biztonságra törekednének - hiszen a szakértők mindig azt javasolják, frissítsük a szoftvereket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.