Hirdetés

Hangot kibocsátó kijelzővel támadhat a Galaxy S10



|

Állítólag a Samsung és az LG is készen állnak hangot kibocsátó kijelzőre váltani a következő okostelefonjaikkal.

Hirdetés

A Samsung már a múlt havi, 2018-as SID expón bemutatta a legújabb koncepcióját, egy olyan kijelzőt, amely képes hang kibocsátására. A panel csontrezgéses technológiát használ, emiatt aztán nincs szükség hangszóróra a telefonáláshoz. Mi ennek a nagy előnye? A kijelző még tovább nyúlhat az előlapon. A prototípus ott még egy Galaxy S9+ készülékbe volt építve, de viccből a Galaxy S10-et emlegették a kiállítók. 

Hirdetés

Dél-koreai jelentések szerint ez a prototípus valójában sokat elárult. A Samsung és az LG ugyanis már készek átállni a hangot kibocsátó OLED-panelekre a jövő évi zászlóshajóikkal. A hírek szerint a Samsung első ilyen kijelzője 6,2 hüvelykes, vagyis pont a Galaxy S9+ képernyőméretéről beszélünk. Ez a Galaxy S10+ esetében értelemszerűen még kompaktabb készüléket eredményezne. 

A 100 ~ 8000 Hz-es tartományban működő megoldás nagyon finom vibrálásokkal dolgozik, a hangot csak akkor halljuk, ha a kijelző egy széles részét a fülünkhöz emeljük. Érdekesség, de a Vivo NEX-ben pont ugyanez a technológia van. Ott Screen SoundCasting a neve, és a Vivo szerint a keret nélküli okostelefonoknál bevetett más megoldásokhoz mérten ez takarékosabb, nem szivárogtatja a hangot, és sokkal kiegyensúlyozottabb, jobb élményt garantál. 

Az LG-nek egyébként a Crystal Sound szériás OLED-tévéi és LED-es fényei már alkalmazták ezt a technológiát. A Samsung megoldása pedig víz alatt is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.