Hirdetés

Három Microsoft termék forráskódját is megszerezték a SolarWinds hackerek



|

A vállalat a vonatkozó hivatalos közleményben hozzátette, hogy az egyéni felhasználók adataihoz nem fértek hozzá a kibertámadással.

Hirdetés

Rengeteg adathoz fértek hozzá az úgynevezett SolarWinds kibertámadással illetéktelenek több amerikai vállalat rendszerébe is behatolva, a hatóságok pedig már hónapok óta nyomoznak, és igyekeznek feltárni, valamint orvosolni a problémákat. A támadás egyik áldozata volt a Microsoft is, a cég legújabb beszámolójából kiderült, hogy három termékének forráskódja is hackerek kezére jutott. Arról viszont megbizonyosodott a Microsoft, hogy a produkciós szerverekhez és a felhasználói adatokhoz is hozzáfértek volna a hackerek, ám nem sikerült nekik.

Hirdetés

A vállalat legfrissebb adatai alapján az Azure, az Intune és az Exchange termékek egyes részletei szivárogtak ki a támadás által. A Microsoft megállapította, hogy viszonylag kis darabokról van szó, és a támadás célja vélhetően az volt, hogy valamilyen titkos adatokra bukkanjanak a hackerek a forráskódokban. A felmérés szerint a támadások egyébként 2021 januárjában már befejeződtek.

Az eset egyébként nagyjából 100 magánvállalatot, valamint kilenc állami szervezet és ügynökséget érintett, beleértve az Amerikai Igazságügyi Minisztériumot is. A kibertámadás mögött vélhetően oroszok álltak, az USA szövetségi kormányzata a Kremlhez kötötte a hackercsapat működését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.