Hirdetés

Három perces kisfilmen nézheted, hogy mennyit változik a természet három év alatt



|

Egy dán fotós 36 hónapon keresztül örökítette meg ugyanazokat a helyszíneket, hogy Jutland II című kisfilmjében gyönyörű timelapse-eken keresztül mutathassa meg az évszakok váltakozását.

Hirdetés

A timelapse műfaja egy ideje már divatban van, hála annak, hogy az egyre szebb képeket készítő telefonokkal évről évre könnyebb látványos felgyorsított képsorokat felvenni. Persze egyelőre egy telefon sem érhet a nyomába egy profi fotós komoly felszereléssel elkészített munkájának, ezt bizonyítja a Jutland II - Breath of the Seasons című kisfilm is, melyben lenyűgöző képsorokon keresztül csodálhatjuk meg, hogyan ölt hónapról hónapra új ruhát a természet.

Hirdetés

A projekten három éven keresztül dolgozott a dán fotós, Jonas Høholt, hogy aki egy kis  videóban mesélt arról, hogy milyen komoly munkával sikerült a Jütland-félsziget természeti képeit ilyen módon megörökíteni:

Elmondása szerint az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy minden hónapban, minden felvétel elkészítésekor sikerüljön megtalálni ugyanazt a  kameraszöget, amit az előző alkalmakkor. Az időjárás sem segített neki sokat, mivel sokszor órákat kellett arra várnia, hogy a megfelelő fényviszonyok között filmezhessen. Végül sok helyen ki kellett maszkolnia az eget, hogy egy egységes hátteret kaphassanak a természeti képek. 

Mivel minden egyes alkalommal teljes felszereléssel indult elkészíteni a felvételeket, így a mindössze három perces Jutland II - Breath of the Seasons képsorait 4K felbontásban is megcsodálhatjátok, sőt akinek van erre alkalmas eszköze, annak kifejezetten ajánlott a legjobb minőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.