Hirdetés

Három új iPhone érkezik idén, de ez is kevés lehet



|

Két csúcsmodell jön OLED kijelzőkkel és erős kamerával, meg egy jóárasított változat. Megnézzük, mire lehet elég az, amit eddig tudunk róluk.

Hirdetés

A Bloomberg értesülései szerint egyszerre három új iPhone modellt mutat be szeptemberben az Apple. Nem véletlen, hogy idén már három telefon érkezik ugyanarra az időszakra: az iPhone X se lett akkora üzleti siker, mint amilyennek várták, és eleve az egész iPhone biznisz kritikus szintűre lassult, szóval most szélesíteni kell a vevőkört.

Hirdetés

A hír ismét belső forrásokra hivatkozik, de a Bloomberg nem nagyon szokott felülni kacsák hátára, szóval esélyes, hogy a bejelentéshez ilyen közel már ennek az információnak is erős alapjai vannak. És persze az is tény, hogy az Apple mostanában bemutatott lassulása tényleg alapot adhat egy profilszélesítésnek, emellett pedig az elmúlt évek bejelentésein is látszott, hogy minden nagy technológiai újítással felvértezett iPhone-t egy óvatosan ráncfelvarrott modelleket villantó, úgynevezett "S-év" követett. Ez alapján nézzük, mire lehet számítani idén!

A két nagy, meg a "kicsi"

A belső infók szerint mindhárom új iPhone megtartja a notchot, tehát a kijelzőbe belógó szenzorfület, ezzel együtt pedig "faltól falig" panelt kapnak. A fejlesztők között D33 munkanévvel emlegetett legnagyobb modell 6,5 hüvelykes képátlójú OLED kijelzőt kap, így ez lesz minden idők legnagyobb iPhone-ja. Ez egyrészt nem nagy ügy, hiszen az androidos mezőnyben mostanában ismét a 6 hüvelyk környéki mobilok divatját éljük, főleg a csúcskategóriában, másrészt viszont sokak szerint Steve Jobs forogna a sírjában, hiszen szerinte az iPhone-ok szexisége többek között épp a kompakt méretben rejlett. A D33 emellett a tavalyi iPhone X-hez hasonlóan üveg hátlapot és acél oldalcsíkot kap, a hátlapon pedig dupla kamera dolgozik.

A másik nagyobb modellt D32 kódnéven emlegetik, ez igazából egy aktualizált iPhone X lesz, szintén OLED kijelzővel, amely 5,8 hüvelykes. A D33 és D32 is az iPhone X-nél újabb és erősebb rendszerchipre épül.

Végül pedig jön egy olyan modell, amelyet az iPhone 8 utódjának szánnak, ez egyelőre N84 kódnéven fut. A kijelzője ennek se lesz kicsi, de a 6,1 hüvelykes megjelenítő megmarad "sima" LED panelesnek, az acél keret helyett pedig alumínium fut körbe rajta. Külsőre ez is hasonlít majd az iPhone X dizájnjához, de fiatalos érzetet keltve több színben is elérhető lesz. Ízelítőül az alábbi fotó állítólag a három modell üveg előlapját mutatja, ami legalább annyira lehet igaz, mint valamilyen fabrikált hoax.

Mi lesz veled, iPhone?

Az Apple-t sokan szeretik temetni, főleg az androidos ellendrukker táborból, de a megjelenés után 11 évvel a cég még mindig képes növelni a telefonok eladásait. Az viszont tény, hogy ez a növekedés egyre lassul: ahogy a teljes mobilpiac szépen telítődik, elemzők szerint az Apple telefonjai is maximum 5 százalékos növekedést tudnak produkálni, ami a korábbi évekhez képest lófütty (és maga az Apple is ennél jóval erősebb számokra van berendezkedve).

Ezért aztán a gigacégnek új utat kell keresnie arra, hogy pozitív oldalon tartsa a mérlegét: ennek egyik útja az, hogy szélesíti az iPhone-használók körét és újra kiad egy elérhetőbb árú (na jó, legalábbis az eddigi iPhone csúcsmodelleknél elérhetőbb árú) telefont is. Másrészt pedig igyekszik rágyúrni a telefonok körüli infrastruktúrára is, ezért nagyon valószínű, hogy idén új Apple Watch, AirPods füles is érkezik, valamint esélyes, hogy újrafaragják a zenei streaming szolgáltatást is, hogy aki iPhone-ra költ, az költsön egy kicsit a mobilhoz kapcsolódó termékekre és ajánlatokra is.

Hogy jó-e mindez nekünk? Igazából igen, hiszen az Apple mindig akkor volt a legszexibb, amikor nem a gazdag magabiztosság teljes tudatában adott ki egy újabb, viszonylag megszokott terméket, hanem egy nagy ugrással valami nagyot és szokatlant villantott a piacon. Ez persze az előrejelzés szerint nem most fog megtörténni, de az idei "S-év" új mobiljainak viszonylag stabil, de egyáltalán nem kiemelkedő növekedése talán jövőre már tényleg nagy meglepetésre sarkallhatja őket. Szóval rövid távon a szőrfelállító izgalom helyett esélyesen csak enyhe bizsergetés várható az idei bejelentésektől, de talán jövőre jön az a bizonyos nagy badabumm.

Az mellesleg szintén elég sokatmondó, hogy augusztus 28-a van, és még nem tudni semmit arról, hogy mikor jelentik be az új iPhone-okat, a szeptember is csak elemzőktől és belső forrásoktól, meg persze az eddigi gyakorlatból származó találgatás. Sebaj, meglátjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.