Hirdetés

Használhatatlanul belassult a YouTube? Csak nem reklámblokkolód van?



|

Egyre több felhasználó panaszkodik a videómegosztóra.

Hirdetés

A Google videómegosztó oldalának kérlelhetetlen harca a reklámblokkolók ellen immár a negyedik évébe lépett. Először csak belengette a neves keresőóriáshoz tartozó platform, hogy szükség esetén szankcionálni fogja azokat, akik nem tiltják le a reklámokat blokkoló szoftverek használatát a gépen, vagy fizetnek elő a reklámmentes prémium szolgáltatásra, majd a tettek mezejére lépett.

Kezdetben csak néhány felhasználónál jelent meg üzenet arra vonatkozólag, hogy amíg nem kapcsolja ki a szűrőszoftvert, addig nem nézheti tovább a videót, de novemberre ez már általánossá vált. Persze a reklámblokkolók fejlesztői sem ültek ölbe tett kézzel, és tovább folytatták gerillatevékenységüket, ezzel még inkább cselekvésre késztetve a Google-t.

Hirdetés

A YouTube, miután érzékelte, hogy egy végtelen spirálba került, tavaly újabb intézkedéssel kezdte bosszantani kérlelhetetlenül ad blocker-párti felhasználóit úgy, hogy beiktatott egy 5 másodperces szünetet a lejátszandó videó elejére. Sokakban az is felmerült, hogy a keresőóriás csak a saját böngészője felé szeretné terelgetni az embereket, de erre gyorsan rácáfoltak a Chrome használók, akik ugyanazt tapasztalták, mint más browsereket előnyben részesítő sorstársaik.

Egy Redditre írt bejegyzés szerint többen is látszólag indokolatlan lassulással szembesültek a platform használata közben. Gyorsan kiderült, hogy bármelyik reklámblokkolót is használják az érintettek, annak kikapcsolása azonnal felgyorsítja az oldalt. Voltak, akik a szünet mellett más anomáliákat is tapasztaltak az oldal működésével kapcsolatban. A teljes képernyős és mozi mód sem működik egyeseknél. A YouTube szóvivője elmondta, hogy ezúttal nem szándékosan lassítják az oldalt az ad blockert használók számára, de a jelek szerint véletlenül is sikerült kitolni velük.

Miközben vannak, akik akár pénzt is adnának ki egy működő szoftverért, ami továbbra is biztosítja nekik az így már nem is annyira ingyenes reklámmentességet, az előfizetés a YouTube családi csomagjára, amit 5 másik személlyel megoszthatunk, továbbra is 2690 forint (450 ft/fő) havidíjért érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.