Hirdetés

Hasznos funkciókkal frissül az egyik legrégebbi iOS-alkalmazás



|

Nem csak az App Store-ban tartogat változtatásokat az iOS 17.4.

Hirdetés

A múlt hét óta ismert, hogy az Apple az egyelőre csak béta formában elérhető iOS 17.4-ben fogja élesíteni azokat a változtatásokat, amelyet az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabálya kényszerít az iPhone-t hajtó platformra. Ennek jegyében egyebek mellett megnyílik az út az App Store riválisai előtt, valamint a fizetésben és a böngészők terén is nagyobb szabadságot kapnak a felhasználók.

A nagyszabású frissítés ugyanakkor más újdonságokat is hoz majd, melyek közül most egy apró, ám annál hasznosabb beavatkozásra hívta fel a figyelmet a MacRumors.

Hirdetés

Az almás hírekre szakosodott portál egy X felhasználó nyomán adott hírt róla, hogy az iOS 17.4 némiképp belepiszkál a platform egyik legrégebbi alkalmazásába, az Órába, ahol a stoppert vértezi fel két új üzemmóddal. Az elindított mérések így a frissítést követően már a képernyő tetején található Dynamic Island "Élő tevékenységek" ablakában, illetve a záróképernyőről is követhetők lesznek. Az alábbi kép megmutatja, miként fest ez majd a gyakorlatban:

Forrás: MacRumors
Forrás: MacRumors

A módosításnak azért van hírértéke, mert a stoppert eddig csak az appban lehetett figyelemmel kísérni, a Dynamic Island pedig egyedül az Időzítőt volt képes kezelni. Az új felületek ráadásul interaktívak: ha a szenzorszigeten vagy a záróképernyőn futó stopperre bökünk, lehetőségünk van a mérés szüneteltetésére, teljes leállítására vagy egy új kör indítására.

Fontos, hogy a funkció csak a Dynamic Island-kompatibilis iPhone-okon működik, vagyis az iPhone 14 Pro szérián illetve az iPhone 15 modellcsaládnál. Az a MacRumors beszámolójából sajnos nem derül ki, hogy cserébe a záróképernyős stopper vajon a többi készülékekre is jön-e, de mindenesetre logikus lenne a dolog, hiszen ehhez nem szükséges az animált szenzorsziget megléte.

Az iOS 17.4-nek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, ám mivel az Apple-nek legkésőbb március 6-ig igazodnia kell a digitális piacokról szóló jogszabályhoz, az említett dátumig be fog futni az erről gondoskodó frissítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.