Hirdetés

Hasznos funkcióval érkezhet az iPhone 13 Pro kamerája



|

Egy friss jelentés szerint komoly fejlesztésen eshet át a csúcskészülék ultraszéles látószögű lencséje, amit jövőre az alapmodell is megkaphat.

Hirdetés

Ha az Apple tartja a szokásos menetrendjét, akkor valamikor szeptember-október környékén kerülhet sor az iPhone következő generációjának bemutatására. Az őszi szezonhoz közeledve sűrűsödnek a 13-as szériát pedzegető híresztelések, ezúttal a kamera kapcsán futott be egy érdekes pletyka.

A szóbeszéd elindítója Ming-Chi Kuo, a KGI Securities remek beszállítói kapcsolatokkal bíró elemzője, aki egy befektetőknek szánt jelentésben írt arról, hogy az iPhone 13 Pro-modellek ultraszéles látószögű lencséje már autofókusszal érkezhet, amit 2022-ben az alapmodellek is megkaphatnak.  

Hirdetés

Ez pedig nagy előrelépés lenne, jelenleg ugyanis még a csúcsvas iPhone 12 Pro Max ultraszéles lencséje is fix fókusszal dolgozik, vagyis annak használatakor nem tudjuk érintéssel finomítani, hogy a kép mely része legyen éles. Kuo továbbá azt is tudni véli, hogy az új ultraszéles kamera 5 helyett 6 elemből áll majd, ami a képminőség javulására utalhat.

Nem ez az első alkalom, hogy az elemző az ultraszéles lencséről jövendöl: legutóbb egy márciusi jelentésében említette a dolgot, így vagy az történt, hogy egy újabb forrása is megerősítette a fejlesztést, vagy egyszerűen csak azóta sem kapott erre vonatkozó cáfolatot.

Biztosat persze csak az új telefonok hivatalos leleplezése után tudunk majd, addig pedig bőven lehet válogatni a találgatások között: egyebek mellett írtunk már egy videós látványtervről, a kamerasziget csökkenéséről, s még az iPhone 13 nevet övező vásárlói babonákról is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.