Hirdetés

Hasznos új funkcióval bővül a Microsoft Teams az iPhone-okon



|

Az Apple Push to Talk rendszerének hála még kényelmesebb használatra számíthatunk majd.

Hirdetés

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend az elsősorban a Covid19 világjárvány ideje alatt felvirágzó kommunikációs platform, a Microsoft Teams. A szoftver nem csak az üzleti és vállalati szférába, de az oktatásba is beszivárgott, előszeretettel használják innovatív, integrált funkcióinak köszönhetően.

Szép számmal akadnak azonban versenytársak, elég csak a Zoom, a Google Meet vagy a Slack platformokra gondolni, amik folyamatos fejlesztésekre és finomhangolásokra ösztönzik a redmondiakat. Most az alkalmazás iPhone-os felhasználóinak szolgálhatunk jó hírekkel, ugyanis egy régi adósságot törlesztve hamarosan igen hasznos eszközzel bővül az almások repertoárja.

Hirdetés

Egészen pontosan a walkie-talkie funkcióról van szó, ami a Teams fejlesztési ütemterve szerint valamikor májusban fut be az Apple iPhone-jaira. A funkció pontosan az, amit neve is sugall: lényegében egy olyan valós idejű, hangalapú kommunikációs eszközről van szó, ami a csapatmunka hatékonyságát hivatott növelni. Kifejezetten hasznos lehet például távoli munkavégzés során, de üzemeltetési és logisztikai környezetekben is hatalmas segítség lehet.

Mint kiderült, a funkció újdonsága, hogy az Apple Push-to-Talk (PTT) keretrendszerét használja majd, így zárolt képernyő mellett is működni fog, nem kell, hogy folyamatosan nyitva legyen az alkalmazás. A jelenlegi tervek szerint valamikor májusban számíthatnak az iPhone tulajok a walkie-talkie funkció ily módon történő integrálására, úgyhogy már nem is kell olyan sokáig várni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.