Hirdetés

Hasznos újításokkal erősít a Google Térkép



|

Egész tartalmasra sikeredett a Google Maps legutóbbi frissítése.

Hirdetés

A 2022-es év már eddig is egész erősnek bizonyult a Google Maps, vagyis a Google Térkép szempontjából, hiszen a platform az elmúlt hónapok során több hasznos képességgel is bővült, mint például a világ nevezetességeinek 3D-s légi nézete, az útdíj-kalkuláció, vagy éppen az üzemanyagtakarékosságot is figyelembe vevő navigáció.

A Google-nél pedig az ünnepekhez közeledve sem engedik el a gázt, sőt, még bele is taposnak: a Térkép legújabb frissítése figyelemre méltó funkciókkal dobja fel a repertoárt.

Hirdetés

Az elektromos autósok nagy örömére a fejlesztő kibővítette a töltőpontokkal kapcsolatos keresését, így már kifejezetten a gyorstöltésre alkalmas amperkutakra és az egyes csatlakozótípusokra is szűrhetünk. A funkció a Google Maps alkalmazás iOS-es és androidos változatában is elstartolt, világszerte minden országban, ahol vannak kijelezhető elektromos töltőállomások.  

A másik nagy újdonság a mozgássérültek hathatósabb támogatása. A Google ugyanis globálisan is elérhetővé tette azt a 2020-ban bevezetett funkciót, amelynek segítségével a Térkép felfedi a kerekesszékkel is hozzáférhető helyeket. Ehhez a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Kerekesszékkel megközelíthető helyek menüpont kapcsolóját kell aktiválnunk.

Ezek mellett a vállalat bejelentette, hogy a jövő héttől élesedik a szeptemberben beharangozott, felturbózott Live View funkció, amellyel a készülék kameráját használva, kiterjesztett valóság nézetben navigálhatunk London, Los Angeles, New York, Párizs, San Franciscó és Tokió utcáin. Ez a trükk azért hasznos, mert egész pontosan, térben mutatja meg a keresett helyeket, például egy bankautomatát.

A Google Maps legújabb változtatásairól szóló hivatalos blogposztot ide kattintva olvashatod.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.