Hirdetés

Hasznos újításokkal frissült a Google Chrome jelszómenedzsere



|

Tovább csiszolja az integrált jelszókezelőjét a Google.

Hirdetés

Aki még mindig nem fordít elég nagy figyelmet arra, hogy megfelelően erős jelszavakat használjon, annak érdemes átfutnia a Home Security Heroes áprilisi jelentését, amely látványosan megmutatta, hogy milyen könnyű dolguk van a hackereknek a hanyagul védett online fiókok feltörésével.

A jó hír, hogy a különböző jelszókezelők képesek levenni a vállunkról a jelszavak kitalálásának és megjegyzésének terhét. Habár erre már számos remek célszoftver létezik, a Google Chrome beépített megoldása is folyamatosan fejlődik, most pedig további funkciókkal turbózza fel a keresőóriás.

Hirdetés

A Google a The Keyword blogon jelentette be az egyedi jelszavak generálására, tárolására és automatikus felhasználására szolgáló Google Password Manager aktuális és soron következő frissítéseit, amelyek a következő képességeket hozzák el az asztali böngészőbe:

  • A Chrome beállításaiban mostantól saját felületet kap a jelszómenedzser, ahol egyszerűen átláthatjuk az elmentett jelszavakat, s amelyhez akár asztali parancsikont is rendelhetünk.
  • A jelszavakhoz már jegyzeteket is csatolhatunk, ami például akkor lehet hasznos, ha egy másodlagos kódot is meg kell adnunk a bejelentkezéskor, vagy több jelszavunk is van ugyanahhoz a fiókhoz. A jegyzetek megtekintéséhez a bejelentkezéskor látható kulcs ikonra kell nyomni.
  • Mostantól .csv formátumban akár más jelszókezelőkből is importálhatjuk az adatokat. A funkció a Microsoft Edge és a Safari jelszókezelőivel, valamint a 1Password, a Bitwarden, a Dashlane és  LastPass szolgáltatásokkal kompatibilis.
  • Valamikor a későbbiek során érkezik a biometrikus azonosítási lehetőségek támogatása is, így megadhatjuk majd, hogy a bejelentkezési mezők automatikus kitöltése előtt egy ujjlenyomat-olvasónak, vagy arcfelismerő rendszernek is jóvá kell hagynia a belépést.

Végezetül pedig a következő hónapokban az iOS-es Chrome böngésző is kap egy fontos update-et, melynek hála a Password Checkup funkció automatikusan meg fogja jelölni a gyengének ítélt, vagy újrahasznosított jelszavakat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.