Hirdetés

Hatalmas károkat okozhatott a Twitter elleni támadás



|

A Twitter eddig tagadta, de a jelek szerint több felhasználó személyes üzeneteihez is hozzáfértek a hackerek.

Hirdetés

A múlt héten az eddigi legnagyobb hackertámadását szenvedte el a Twitter, ennek során pedig rengeteg híresség és nagy cég fiókja fölött vették át az irányítást, és tettek közzé azokból olyan üzenetet, amelyben pénzt kérték a követőktől. Nyomoz az FBI, nyomoz a Twitter, utóbbi belső vizsgálata szerint 130 fiókot próbáltak meg feltörni. A vállalat arra már rájött, hogy a dolgozóit manipulálták a támadók a belső hozzáférés megszerzéséhez, de azt mindeddig tagadta, hogy a privát üzenetekhez is hozzáfértek volna a hackerek. 

Hirdetés

Egy hosszú blogbejegyzésben később mégis azt közölték, hogy az újabb vizsgálatok alapján legalább 8 felhasználó személyes üzeneteihez is hozzáfértek a hackerek. Ezeket a fiókelőzmények letöltése funkcióval szerezhették meg. 

Azt nem árulták el, mely fiókokról van szó, csak annyit, hogy nem ellenőrzött státuszú felhasználókról van szó: vagyis nem Joe Biden, Barack Obama vagy Bill Gates beszélgetéseit lesték meg. Ám a jelenség ettől még rendkívül aggasztó, és egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen szintű biztonsági rés és okozott kár gyengíti a kék csiripelő madarat a következő időszakban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.