Hirdetés

Hatalmas kijelzővel érkezhet az új iMac



|

Rögtön két modellel is bővítheti a kínálatot az asztaligép-széria soron következő frissítése.

Hirdetés

Az Apple még 2021-ben dobta piacra a szélesebb közönségnek szánt kompakt asztali számítógépe, az iMac aktuális generációját, amely a feljebb pozicionált Mac Studio és a Mac Pro nemrég letudott frissítésével valószínűleg a következő modell lesz, amihez hozzá fog nyúlni a gyártó.

Az iMac ugyanis még a 2020-ban megjelent M1 chipre épül, miközben januárban már az abszolút belépő szintet képviselő Mac mini is megkapta az M2-es hardvert. A megbízható Apple-jósnak számító Mark Gurman viszont úgy véli, hogy ennél a terméknél nem érdemes erre számítanunk.

Hirdetés

A Bloomberg elemzője úgy tudja, hogy a következő generációs iMac ehelyett már rögtön az egyelőre be sem jelentett M3-as processzorral érkezik majd, méghozzá két kivitelben. Az egyik a jelenleg is kapható 24 hüvelykes formátum lesz, a másik viszont egy hatalmas, 30 hüvelykes kijelzővel támadhat.

Ez utóbbi a 2021-ben nyugdíjazott iMac Pro szellemi utódja lehet. Az iMac Pro a nevéhez hűen egy profi felhasználásra szánt, kifejezetten nagy teljesítményű gép volt Intel Xeon processzorral és 25 hüvelykes megjelenítővel. A 30 hüvelykes iMac ezt nemcsak a képernyő méretével, de a teljesítményben is jócskán túlszárnyalhatja, mivel Gurman szerint az új modellt akár M3 Pro vagy M3 Max chipek is hajthatják.

Ezzel viszont nincs vége, a 24 és a 30 hüvelykes kiadás közötti további különbség lehet, hogy a nagyobb verzió 120 Hz-es képfrissítéssel bíró ProMotion kijelzőt is kaphat. Amennyiben sor kerül egy ilyen bejelentésre, arra az őszi szezon környékén, az iPhone 15-sorozat szeptemberi leleplezését követően érdemes számítani.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.