Hirdetés

Hatalmas OLED-kijelzővel és ajándék játékkal támad a Sony Xperia XZ3



|

Hivatalosan is bemutatkozott a Sony legújabb zászlóshajója, amely nem csak az eddigi legnagyobb Xperia csúcskészülék, de OLED-képernyőt is kapott.

Hirdetés

A Sony évente kétszer mutat be új zászlóshajót, és mivel az Xperia XZ2 még a februári MWC-n debütált, ezért elérkezett az idő az új modell bemutatójára. Az IFA kiállításon végre lerántotta a leplet az Xperia XZ3-ról a Sony. 

Hirdetés

Dizájn, kijelző

Az Xperia XZ3 alumínium keretet kapott, a kijelzője pedig egy 6 hüvelykes OLED-panel, 18:9-es képaránnyal. A kijelző alsó és felső kerete továbbra is jelen van, de szenzorsáv nem lóg a képernyőbe. Az üveg készülékház ezúttal is le van kerekítve a kényelmesebb fogás érdekében. 

Ez az eddigi legnagyobb Xperia zászlóshajó, és OLED-kijelzős: a panel QHD+ felbontású, illetve HDR-képes is, ráadásul a Bravia tévék képfeldolgozó technológiáját használja. A képernyő védőüvege oldalt le van kerekítve, tehát éppen olyan, mint a Samsung zászlóshajóin. A kijelző sarkai is le vannak kerekítve. 

A hardver

Bár az Xperia XZ2 Premiumot nem éri be, az XZ2-nél azért erősebb az új modell. A Qualcomm Snapdragon 845-ös lapkáját 4 GB RAM és 64 GB tárhely egészíti ki, ez utóbbi maximum 512 GB-os microSDXC-vel bővíthető. Az akku 3330 mAh-s, ami remélhetőleg a szoftveres optimalizációkkal jó üzemidőt garantál majd. A vezeték nélküli töltés támogatott. 

Kamera és hangzás

Dupla kamera nincs, de a hátlapi szenzor 19 megapixeles, f/1.8 rekeszértékkel. Az előlapi szenzor is fejlődött, ezúttal 13 megapixeles. A 4K-s HDR-videók felvétele ezúttal is támogatott, illetve a 960 fps-sel rögzített lassított felvételek sem hiányoznak a funkciólistából. 

Az előlapi sztereó hangszórók 20 százalékkal nagyobbak, mint az elődnél, és minden eddiginél jobb hangzást kínálnak az Xperiák mezőnyében. 

Na jó, de mennyi?

Aki esetleg benevezett egy Xperia XZ2-re, az valószínűleg kivár majd a frissítéssel, többek között a magas vételárak miatt. A Sony a mezőny többi szereplőjéhez igazította az árait, ennek megfelelően a dizájnban és hardverben is frissített Xperia XZ3 900 dollárért lesz vihető. Az Android 9 Pie rendszerrel érkező okostelefon hazánkban október 5-től kapható. Az előrendelési akció szeptemberben indul, és 20 000 forint értékű PS4-es Call of Duty: Black Ops 4 videojáték is jár ajándékba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.