Hirdetés

Hatalmasat bukott a Twitterrel Elon Musk, még sincs oka szomorkodni



|

Egy friss elemzés szerint rengeteget veszített az értékéből az időközben már X néven futó mikroblog.

Hirdetés

A közösségi médiás piac történetének eddigi legnagyobb üzlete volt a Twitter 2022 októberi felvásárlása, melynek során Elon Musk 44 milliárd dollárt fizetett a 2006-ban indult mikroblogért. A SpaceX és a Tesla alapítója azóta radikális változásokat hajtott végre a szolgáltatásnál a moderációs szabályok fellazításától az előfizetéses hitelesítés bevezetésén át a teljes arculatváltásig, aminek következtében már X néven fut a platform.

A folyamatos botrányokkal kísért reformokat azonban nem fogadta jól a piac: az egyik részvényes, a Fidelity elemzőcég novemberben úgy saccolta, hogy összesen az eredeti értéke 66%-át veszíthette el a vállalat. A legújabb kimutatás alapján ugyanakkor ez még messze nem a lejtő alja volt.

Hirdetés

Az Axios hírügynökség beszámolója alapján ugyanis a Fidelity időközben aktualizálta a becslését, és már úgy saccolja, hogy az X 71%-kal érhet kevesebbet, mint a 2022 őszén Muskhoz került Twitter. Habár ez óriási veszteség, a hírügynökség felhívja rá a figyelmet, hogy a mikroblogot már kivezették a tőzsdéről, vagyis nincs általánosan elfogadott árfolyam, így előfordulhat, hogy más befektetők eltérően látják a részesedésük értékét.

A Fidelity szerint mindenesetre a vélt árfolyamnak Musk legutóbbi botránya is jókora gyomrost vitt be. A tulajdonos még novemberben osztott meg egy antiszemitának talált bejegyzést, melyet követően ugyan elnézést kért, ám addigra már a legnagyobb hirdetők sora kezdte bojkottálni a platformot. A milliárdos aztán csak olajat öntött a tűzre, amikor erre válaszul éles szavakkal küldte melegebb éghajlatra a bojkottban részt vevő egykori partnereket, mindez pedig a Fidelity becslése alapján önmagában 10,2%-kal csökkentette a közösségi oldal értékét.

Akárhogy is legyen, Musk valószínűleg így sem sírja tele a párnáját, a Forbes szerint ugyanis Musk még a twitteres buktával együtt is 244,1 milliárd dolláros vagyonnal bír, amivel stabilan ő a világ leggazdagabb embere, közel 53 milliárd dollárral verve a második helyezett Bernard Arnaultot és családját.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.