Hirdetés

Hátborzongatóan képzeli el a világ utolsó szelfijét a mesterséges intelligencia



|

Rémálmokba illenek a Midjourney MI apokaliptikus látomásai.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia fejlődése különösen érdekes projekteknek ágyazott meg a vizuális műfajokban, ott van például az első, MI által tervezett tetoválás, a fiatalkori önmagával megmérkőző teniszlegenda, a Photoshopot is lepipáló retusáló automatizmus, vagy a régi portrékat felújító technológia.

Most pedig kiderült, hogy a forradalmi technológia akár az ijesztgetésre is kiválóan alkalmas, elég csak ránézni a Midjourney nevű platform által generált képekre.

Hirdetés

A 11 fős csapat által fejlesztett Midjourney szöveges utasítások alapján hoz létre olykor hiperrealisztikusnak, olykor festményhatásúnak tűnő képeket tetszőleges témákban. Az algoritmusnak nemrég azt az utasítást adták, hogy képzelje el az apokalipszis idején készült utolsó szelfit, az eredményt pedig még a hollywoodi szuperprodukciók látványtervezői is megirigyelhetnék. Üres szemüreggel bámuló, élőholt-szerű alakok néznek ránk egy felperzselt, lángokban álló világból, amelyben látszólag már semmi sem maradt, ami kicsit is szép, vagy kellemes lenne.

Ha a fenti galéria nem elég, a kísérletet elkövető robotoverlords TikTok-fiókján további variánsokat is láthatsz, hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb gépi víziókkal. A Midjourney ugyanakkor nem csak a világvégepornó sorozatgyártására alkalmas, a felhasználók bármilyen utasítást adhatnak neki. Ehhez csak fel kell keresni az MI weboldalát, majd bejelentkezni a Discord-fiókunkkal. Az utóbbit sajnos nem lehet megkerülni, mivel egy Discord-botról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.