Hirdetés

Hátoldali OLED-kijelzővel támad az ASUS új gamer telefonja



|

A csúcsmodell extravagáns megoldása dobja fel a ROG Phone 5 szolid frissítését.

Hirdetés

Az androidos gyártók évek óta kínálnak kifejezetten játékosoknak szánt mobilokat, még ha a magukat hardcore-nak tekintő gamerek hajlamosak is lenézni a platformot. Az egyik legelszántabb próbálkozó az ASUS, amely áprilisban dobta piacra a ROG Phone 5-sorozatot.

Habár már annak a tesztjében is megállapítottuk, hogy a hardver minden józan igényt képes kielégíteni, a tajvani gyártó úgy érezte, hogy kell még a kakaói, így most bemutatta a mobil frissített, izmosabb kiadásait.

Hirdetés

Az eddigi három (normál, Pro, Ultimate) helyett ezúttal két újdonságot kaptunk ROG Phone 5s és ROG Phone 5s Pro néven, tehát most a Pro jelöli a csúcsváltozatot. A készülékek mindenekelőtt a SoC-ban hoznak előrelépést, az s-szériát ugyanis már a Snapdragon 888+ chip hajtja, míg az elődökben a sima 888 dolgozik.

Az új chip az elsődleges Cortex-X1 magban eszközöl némi tuningot, ami 2,84 helyett már 3,0 GHz-es órajellel működik. A frissítés tehát nem a ROG Phone 5-tulajokat célozza, hiszen a 888 és a 888+ teljesítménye között nem tátong mély szakadék.

Mindkét telefon 6,78 hüvelykes, 144 Hz-es AMOLED-kijelzővel érkezik, amely lényegében változatlan a tavaszi modellekéhez képest, egyedül a panel érintésérzékenysége javult 360 Hz-re. A ROG Phone 5s Pro hátoldalára viszont került egy színes PMOLED másodlagos kijelző is az értesítésekhez, amivel az eddigi csúcsragadozó, a ROG Phone 5 Ultimate fekete-fehér hátoldali megjelenítőjére licitál rá. Az alapmodell viszont továbbra sem ékeskedik ilyesmivel, az 5s hátlapján csak egy ROG-embléma díszeleg.  

Ami pedig a memóriát illeti, a ROG Phone 5s-t választhatjuk 8GB (128GB tárhely), 12GB (128/256GB) és 16 GB (256GB) RAM-mal is, míg az 5s Pro kizárólag 18GB RAM-mal kapható, amihez 512 GB tárhely jár.

Mivel a kamera ebben a kategóriában nem hangsúlyos tényező, a páros ugyanazt az átlagosnak mondható, tripla lencsés összeállítást kapta, amely 64 MP-es széles, 13 MP-es ultra széles, illetve 5 MP-es makro érzékelőkből áll. A szelfikről egy 24 MP-es szenzor gondoskodik, HDR és panoráma támogatással.

Az akkumulátor kapacitása mindkét mobilon maradt 6000 mAh, ami persze augusztusban is pont olyan combosnak számít, mint áprilisban volt. Az 5s-széria így szintén támogatja a 65 W-oos gyorstöltést, mellyel 30 alatt 70%-ra tornázhatjuk az energiatartalékot.

Az ASUS ROG Phone 5s esetében még nem ismert a megjelenési dátum és a nyugati árak sem, de a vietnami valutából átszámított összegek alapján az alap változat kb. 1070 dollárról indulhat, míg az 5s Pro-ért 1350 dollárt kérhetnek a tajvaniak, az utóbbi mellé viszont egy AeroActive Cooler 5 hűtőt is csomagolnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.