Hirdetés

Havi díjért is használhatják a Tesla-tulajdonosok a teljes önvezető módot



|

Zárt körben már a béta is elindult: aki vett egy Teslát, és önvezető módot használna, annak havidíjas előfizetést kell fizetnie.

Hirdetés

Pár éve még mindenki kinevetett volna egy olyan ötletet, hogy a hardverek és tech termékek egyes, eddig alapnak hitt funkcióit letiltják a gyártók, és használatukért havi előfizetési díjat követelnek meg, vagy úgy állítják be a rendszert, hogy az új funkció csak extra pénzért cserébe működjön.

Sajnos ez most egyre inkább a jelen: a BMW már idén nyáron azt fontolgatta, hogy előfizetésessé teszi az ülésfűtést vagy éppen a klímát, és nem ez az egyetlen gyártó, ami hasonlót tervez.

Hirdetés

Elon Musk szerint havi előfizetési díjért cserébe lehetősége lesz a Teslák tulajdonosainak hozzáférni a fejlett vezetési rendszerhez, vagyis az Autopilot robotpilótához, ami teljes önvezető módot garantál. Ezért egyébként 10 000 dollárt kérne egyben a Tesla, így az előfizetés adott esetben még jobb alternatíva is lehet... 

Az előfizetéseket mindenesetre egy zárt béta formájában már el is indították. 2021-ben szélesebb körben is elő lehet majd fizetni rá, és tippek szerint havonta úgy 100 dollárba kerül majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.