Hirdetés

Hawaii tüzes poklában mentett meg egy családot az iPhone 14



|

Újabb eset bizonyítja, hogy fontos fejlesztés volt a műholdas segélykérés funkció.

Hirdetés

Mindössze néhány hét telt el azóta, hogy az iPhone 14-szériával debütált műholdas segélykérés (hivatalos nevén: Vészhelyzet - SOS) közreműködésével sikerült megtalálni egy bajba jutott hegyi túrázó párt Olaszországban, de sokan emlékezhetnek még arra a korábbi az esetre is, amikor egy hószánozót mentett meg a funkció a biztos fagyhaláltól.

Ezúttal pedig a Hawaii legnagyobb szigetén, Mauin tomboló óriási tűzben bizonyított az Apple telefonja, amelynek most 5 ember köszönheti az életét.

Hirdetés

A történetet egy X-felhasználó (korábban Twitter) osztotta meg a világgal. Ahogy Michael J. Miraflor írja, a testvére barátnőjének az unokatestvére 4 további családtagjával esett csapdába egy furgonban, miközben körülöttük tombolt a várost elérő tűz. A látótávolság nullára csökkent, így maguktól nem tudtak kijutni a lángok martalékává lett környékről, térerő híján pedig csak a Globalstar-műholdhálózaton alapuló Vészhelyzet - SOS funkció jöhetett szóba a segélykéréshez.

A bejegyzésbe ágyazott üzenetváltás megmutatja, hogy a vészhelyzeti üzenetet fogadó operátor miként tartotta a lelket segélykérőkben, miközben a jármű egyre forróbbá vált. A helyszínre kiszálló tűzoltóknak sikerült is időben megtalálniuk és biztonságba helyezniük a családot, így végül mindenki épségben úszta meg a történteket.

Az iPhone 14-széria és az új funkció tehát most további 5 embert írhat fel a megmentett életek listájára, ám sajnos nem mindenki ilyen szerencsés, mivel eddig már legalább 93-an haltak meg a Mauin tomboló tűzvészben, több mint 1000 embert pedig eltűntként kezelnek. Az augusztus 8-án kitört tűz már legalább 2200 épületet semmisített meg, és továbbra sem látni a krízis végét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.