Hirdetés

Hemzsegnek a hibáktól, ezért leállhatott az iOS 18 és a macOS 16 fejlesztése



|

Eddig nem úgy állnak az új operációs rendszerek, ahogy az Apple szeretné.

Hirdetés

Az Apple szeptemberben adta ki az aktuális operációs rendszereit, így a mobilokat hajtó iOS 17 -hez is csak nemrég kaptuk meg az első nagyobb javítási csomagot az iOS 17.1 képében, a háttérben viszont már javában zajlik a 2024 őszén debütáló következő generációs platformok fejlesztése is.

E munka kulisszatitkaiba avat be az egyik legismertebb Apple-szivárogtató, a gyakran jól értesültnek bizonyuló Mark Gurman legújabb jelentése, amely szerint a cég nemrég kénytelen volt megálljt parancsolni az iOS 18-ba és a macOS 15-be szánt új funkciók fejlesztésének.

A Bloomberg elemzője belsős forrásokból úgy értesült, hogy a kényszerszünetet maga Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezető alelnöke kezdeményezte, miután túl sok hibára bukkantak a mobilos és a számítógépes platformokban. A leállás egy hétre szól, amely alatt a mérnöknek lesz idejük levadászni az eddig előállt problémákat, mielőtt folytatnák az új funkciók kalapálását.

Hirdetés

A cupertinóiak állítólag már be is fejezték az iOS 18 és a macOS 15 M1-chipekre szánt variánsát, így a szünet az M2-es kiadást érinti. Gurman szerint az Apple elsődleges célja ebben a fejlesztési szakaszban a teljesítményproblémák és az alkalmazások összeomlását okozó bugok kiküszöbölése, hogy a vásárlók már az első napon stabil élményt kapjanak.

A felhasználók szempontjából persze inkább csak érdekességként releváns a Bloomberg jelentése, hiszen az iOS és a macOS következő generációjának megjelenéséig még nagyon hosszú út vezet: a nagyközönség elsőként a jövő nyáron megrendezésre kerülő WWDC fejlesztői konferencián láthatja majd az új platformokat, amit hónapokig tartó bétateszt követ, így bőven lesz idő kiküszöbölni a legnagyobb gondokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.